Author Topic: UI1 orbiters stopped working after regen  (Read 2666 times)

bundie

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 55
    • View Profile
UI1 orbiters stopped working after regen
« on: October 21, 2009, 11:42:57 am »
Hi u guys!

I'm running 0810 for a while now, with hardly any trouble. But since the latest update my orbiters got regenerated and now my UI1 orbiters stopped working. My weborbiter and N800 0rbiter are showing black screens now and are not usable anymore. I waded through the /var/log/pluto/OrbiterGen.log and found a lot of errors. Most of em along the lines of:

Code: [Select]
Error reading graphic: /usr/pluto/orbiter/skins//Basic/../../scenarios/.png

I noticed the double slashes in the path after "skins". It's obvious the script will not find the required images! Is there anything I can do to resolve this issue?

Thanx in advance,
Reint.

colinjones

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 3003
    • View Profile
Re: UI1 orbiters stopped working after regen
« Reply #1 on: October 21, 2009, 10:22:02 pm »
The double / will be ignored, it isnt the source of your issue.... you should check several of the files it is trying to access - make sure they are there, and check the permissions on them. Also try to open them with a viewer that is capable of opening .png files to ensure they are legitimate images and not empty/corrupted in some way.

bundie

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: UI1 orbiters stopped working after regen
« Reply #2 on: October 22, 2009, 12:43:06 am »
Hi colin,

Thx for your reply.

I nosed around a little more in my logfiles and tried some manual runs of "OrbiterGen". On the webadmin page the progress of the regen for stage 1 seems fine, but as soon Stage 2 start it just keeps hanging at:

        "Regen status: Stage 2 of 2 - Rendering screen 1 of 301"

Trying manual runs of OrbiterGen bails out with:

Code: [Select]
terminate called after throwing an instance of 'std::string'
Aborted (core dumped)

And the last bit in the OrbiterGen.log is:

Code: [Select]
01 10/22/09 0:28:11.119 WARNING! No variation for style: 7 <0xb566c950>
01 10/22/09 0:28:11.119 WARNING! No variation for style: 8 <0xb566c950>
01 10/22/09 0:28:11.120 WARNING! No variation for style: 9 <0xb566c950>
01 10/22/09 0:28:11.120 WARNING! No variation for style: 10 <0xb566c950>
01 10/22/09 0:28:11.121 WARNING! No variation for style: 11 <0xb566c950>
01 10/22/09 0:28:11.121 WARNING! No variation for style: 12 <0xb566c950>
10 10/22/09 0:28:11.126 ***ERROR*** No matching style variation with 1 choices <0xb566c950>
10 10/22/09 0:28:11.126 ***ERROR*** No matching style variation with 1 choices <0xb566c950>
01 10/22/09 0:28:11.140 Warning!  Text Object: 1719 no text <0xb566c950>
10 10/22/09 0:28:11.239 Rendering screen 1255.0.0 in 148 <0xb566c950>
01 10/22/09 0:28:11.639 Failed to render screen 1255.0.0 / Cannot find a style to use for text 316 <0xb566c950>

Any hints on where I can find these style variations its complaining about, or the text number 316? Or am I again looking for the wrong clues?

Thx in advance,
Greets,
Reint.


bundie

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: UI1 orbiters stopped working after regen
« Reply #3 on: November 11, 2009, 12:29:58 pm »
*Bump*

Sorry guys, I still haven't been able to resolve this issue... Anybody with some insights?

Thanx,
Reint.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5549
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: UI1 orbiters stopped working after regen
« Reply #4 on: November 11, 2009, 02:24:38 pm »
This should no longer be happening. at least do an sqlcvs update of the Designer repo, so you can get necessary changes.

-Thom

bundie

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: UI1 orbiters stopped working after regen
« Reply #5 on: November 11, 2009, 03:07:59 pm »
Thx for the quick reply Thom!

It didn't work out though  :( But heh, it might be me, so this is what i did:

From webadmin: -> Advanced -> sqlCVS -> Update -> designer -> Check all -> next

get a popup with:

Code: [Select]
/usr/pluto/bin/sqlCVS -R 3999 -H schema.linuxmce.org -h localhost -a -n -r designer -t Array,Button,CommandGroup_D,CommandGroup_D_Command,CommandGroup_D_Command_CommandParameter,DataGrid,DesignObj,DesignObjCategory,DesignObjParameter,DesignObjType,DesignObjType_DesignObjParameter,DesignObjVariation,DesignObjVariation_DesignObj,DesignObjVariation_DesignObjParameter,DesignObjVariation_DesignObj_Skin_Language,DesignObjVariation_Text,DesignObjVariation_Text_Skin_Language,DesignObjVariation_Zone,Effect,EffectType,EffectType_Effect_Skin,FloorplanObjectType,FloorplanObjectType_Color,FloorplanType,Icon,Language,MediaType_DesignObj,RemoteMapping,Screen,Screen_CommandParameter,Screen_DesignObj,Size,Skin,Style,StyleVariation,Text,TextCategory,Text_LS,Text_LS_AltVersions,UI,Variable -d "anonymous" -U "anonymous~anonymous" -D pluto_main -e update 2>/tmp/sqlCVS-errors-1257947377.log | grep "Requesting update table" | cut -f4 -d' '

Status: success

Then I did a quick reload router, just to be sure...

then:
Code: [Select]
# /usr/pluto/bin/OrbiterGen -d 70
And it again bails out with the same error:

Code: [Select]
terminate called after throwing an instance of 'std::string'
Aborted (core dumped)

And OrbiterGen.log says:

Code: [Select]
01 11/11/09 15:03:55.404 WARNING! No variation for style: 8 <0xb5755950>
01 11/11/09 15:03:55.404 WARNING! No variation for style: 9 <0xb5755950>
01 11/11/09 15:03:55.405 WARNING! No variation for style: 10 <0xb5755950>
01 11/11/09 15:03:55.405 WARNING! No variation for style: 11 <0xb5755950>
01 11/11/09 15:03:55.406 WARNING! No variation for style: 12 <0xb5755950>
10 11/11/09 15:03:55.410 ***ERROR*** No matching style variation with 1 choices <0xb5755950>
10 11/11/09 15:03:55.411 ***ERROR*** No matching style variation with 1 choices <0xb5755950>
01 11/11/09 15:03:55.425 Warning!  Text Object: 1719 no text <0xb5755950>
10 11/11/09 15:03:55.530 Rendering screen 1255.0.0 in 70 <0xb5755950>
01 11/11/09 15:03:56.000 Failed to render screen 1255.0.0 / Cannot find a style to use for text 316 <0xb5755950>

Any mistakes I made?

Greetz,
Reint