Author Topic: Mythtv black screen and no audio...SOLVED  (Read 2539 times)

puddy

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 26
    • View Profile
Mythtv black screen and no audio...SOLVED
« on: November 18, 2007, 11:18:15 pm »
Help! Please!  On an AMD 64 3200 with GeForce 5600 as a diskless MD with UI1 and a PVR-USB2 capture device, I am getting a black screen and no audio when I try to watch TV or even display the guide.  I had to go into mythfrontend and tell myth which codecs to use for playback..it was detecting an unknown video and audio codec before I did this.  Below is a snippit from /var/log/mythtv/mythbackend.log.  I'm not sure what the error about Card 1 not a having a hostname is.  Can anyone see what the problem is?  I have scoured the linuxmce and mythtv forum without finding an actual solution.

Code: [Select]
2007-11-18 15:23:53.259 Using runtime prefix = /usr
2007-11-18 15:23:53.347 New DB connection, total: 1
2007-11-18 15:23:53.375 Connected to database 'mythconverg' at host: dcerouter
2007-11-18 15:23:53.393 Current Schema Version: 1160
Running as a slave backend.
Card 1 does not have a hostname defined.
Please run setup and confirm all of the capture cards.
2007-11-18 15:23:53.453 New DB connection, total: 2
2007-11-18 15:23:53.475 Connected to database 'mythconverg' at host: dcerouter
2007-11-18 15:23:53.491 EITHelper: localtime offset -6:00:00
2007-11-18 15:23:53.513 New DB connection, total: 3
2007-11-18 15:23:53.534 Connected to database 'mythconverg' at host: dcerouter
2007-11-18 15:23:54.243 Main::Starting HttpServer
2007-11-18 15:23:54.276 Main::Registering HttpStatus Extension
2007-11-18 15:23:54.295 mythbackend version: 0.20.20060828-4 www.mythtv.org
2007-11-18 15:23:54.313 Enabled verbose msgs:  important general
2007-11-18 15:23:54.329 AutoExpire: Found 1 recorders w/max rate of 72 MiB/min
2007-11-18 15:23:54.347 AutoExpire: Required Free Space: 2.1 GB w/freq: 10 min
2007-11-18 15:23:55.369 Connecting to master server: 192.168.80.1:6543
2007-11-18 15:23:55.387 Connected successfully
2007-11-18 15:24:01.412 AutoExpire: Found 1 recorders w/max rate of 72 MiB/min
2007-11-18 15:24:01.433 AutoExpire: Required Free Space: 2.1 GB w/freq: 10 min
2007-11-18 15:35:23.854 MainServer::HandleAnnounce Playback
2007-11-18 15:35:23.859 adding: moon34 as a client (events: 0)
2007-11-18 15:35:23.878 TVRec(2): Changing from None to WatchingLiveTV
2007-11-18 15:35:23.895 TVRec(2): HW Tuner: 2->2
2007-11-18 15:35:24.787 NVR: Won't work with the streaming interface, falling back
VIDIOCGMBUF:: Invalid argument
strange error flushing buffer ...
2007-11-18 15:36:04.809 TVRec(2): Changing from WatchingLiveTV to None
2007-11-18 15:36:04.874 Finished recording Unknown: channel 1000
2007-11-18 15:37:57.423 Using runtime prefix = /usr
2007-11-18 15:37:57.480 New DB connection, total: 1
2007-11-18 15:37:57.487 Connected to database 'mythconverg' at host: dcerouter
2007-11-18 15:37:57.590 Current Schema Version: 1160
Running as a slave backend.
Card 1 does not have a hostname defined.
Please run setup and confirm all of the capture cards.
2007-11-18 15:37:58.093 New DB connection, total: 2
2007-11-18 15:37:58.124 Connected to database 'mythconverg' at host: dcerouter
2007-11-18 15:37:58.153 EITHelper: localtime offset -6:00:00
2007-11-18 15:37:58.188 New DB connection, total: 3
2007-11-18 15:37:58.216 Connected to database 'mythconverg' at host: dcerouter
2007-11-18 15:38:01.504 Using runtime prefix = /usr
2007-11-18 15:38:01.592 New DB connection, total: 1
2007-11-18 15:38:01.626 Connected to database 'mythconverg' at host: dcerouter
2007-11-18 15:38:01.632 Current Schema Version: 1160
Running as a slave backend.
Card 1 does not have a hostname defined.
Please run setup and confirm all of the capture cards.
2007-11-18 15:38:01.701 New DB connection, total: 2
2007-11-18 15:38:01.726 Connected to database 'mythconverg' at host: dcerouter
2007-11-18 15:38:01.752 EITHelper: localtime offset -6:00:00
2007-11-18 15:38:01.781 New DB connection, total: 3
2007-11-18 15:38:01.801 Connected to database 'mythconverg' at host: dcerouter
2007-11-18 15:38:03.097 Main::Starting HttpServer
2007-11-18 15:38:03.122 Main::Registering HttpStatus Extension
2007-11-18 15:38:03.144 mythbackend version: 0.20.20060828-4 www.mythtv.org
2007-11-18 15:38:03.163 Enabled verbose msgs:  important general
2007-11-18 15:38:03.198 AutoExpire: Found 1 recorders w/max rate of 72 MiB/min
2007-11-18 15:38:03.220 AutoExpire: Required Free Space: 2.1 GB w/freq: 10 min
2007-11-18 15:38:04.245 Connecting to master server: 192.168.80.1:6543
2007-11-18 15:38:04.263 Connected successfully
2007-11-18 15:38:10.300 AutoExpire: Found 1 recorders w/max rate of 72 MiB/min
2007-11-18 15:38:10.323 AutoExpire: Required Free Space: 2.1 GB w/freq: 10 min
2007-11-18 15:38:23.110 Expiring Unknown from Sun Nov 18 15:35:24 2007, 0 MBytes, forced expire (LiveTV recording)
« Last Edit: November 20, 2007, 10:55:57 pm by puddy »

puddy

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Mythtv black screen and no audio...SOLVED
« Reply #1 on: November 20, 2007, 10:57:50 pm »
When setting the type of capture card in mythfrontend, it defaults to V4L analog type card.  The PVR-USB2 is an MPEG2.  Changing this fixes the black screen problem.