Author Topic: FreeNAS + LinuxMCE  (Read 2744 times)

barrett

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
FreeNAS + LinuxMCE
« on: August 11, 2007, 05:00:23 pm »
Hi

No matter what I do I cannot get LMCE to make use of my NAS (using freenas)

it sees it as a windows share but thats as far as it goes.
perhaps I need to set the shares manually as stated in other places
but Ive had no luck with that either

in windows it looks like this:

//nasbox/NASbox/MOVIES
//nasbox/NASbox/MP3s

I need a fresh perspective, as my brain is on overload with reading up on this.


rwilson131

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: FreeNAS + LinuxMCE
« Reply #1 on: August 12, 2007, 03:44:59 am »
The easiest is way is to set up a sambahelper user on the FREENAS box.  I have two shares that I access. I had problems (and continue to have intermittent) with the share not showing up, but the reliability increase greatly when I created a sambahelper user.

cat /usr/pluto/var/sambaCredentials.secret to get the password.

Rob
 

barrett

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: FreeNAS + LinuxMCE
« Reply #2 on: August 12, 2007, 07:50:34 am »
Hmm

I dont understand what you mean...

Isnt there any other way?

rwilson131

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: FreeNAS + LinuxMCE
« Reply #3 on: August 12, 2007, 09:10:57 pm »
Take a look at this other post I just submitted, which help correct this problem.  I have used PlutoHome and have recently switched to LinuxMCE, so the instructions I wrote earlier where from my previous experiences, but I too had trouble today mount my FREENAS box, so I posted some questions about this issue.

http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=2065.0

Thanks,

Rob