Author Topic: Last lmce-squeezeslave update give me an error  (Read 5575 times)

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Last lmce-squeezeslave update give me an error
« on: October 07, 2014, 09:16:20 am »
Hello,

Last lmce-squeezeslave update give me an error:

Code: [Select]
Paramétrage de lmce-squeezeslave (2.0.0.46.14100429520) ...
Ajout de « détournement de /etc/init.d/squeezelite en /usr/pluto/diversions/squeezelite.distrib/etc/init.d/squeezelite par lmce-squeezeslave »
dpkg-divert : erreur : erreur lors de la vérification de « /usr/pluto/diversions/squeezelite.distrib/etc/init.d/squeezelite »: No such file or directory
dpkg : erreur de traitement de lmce-squeezeslave (--configure) :
 le sous-processus script post-installation installé a retourné une erreur de sortie d'état 2
Des erreurs ont été rencontrées pendant l'exécution :
 lmce-squeezeslave
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)


The squeezelite.distrib dir location don't exist.

Greetings
Philippe



Marie.O

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3675
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #1 on: October 07, 2014, 09:50:06 am »
Please run

LC_ALL=C apt-get -f install

and post the error in English. Thanks.

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #2 on: October 07, 2014, 10:06:43 am »
Oh yes, sorry...

Code: [Select]
linuxmce@dcerouter:~$ sudo LC_ALL=C apt-get -f install
[sudo] password for linuxmce:
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 0 B of additional disk space will be used.
Setting up lmce-squeezeslave (2.0.0.46.14100429520) ...
Adding 'diversion of /etc/init.d/squeezelite to /usr/pluto/diversions/squeezelite.distrib/etc/init.d/squeezelite by lmce-squeezeslave'
dpkg-divert: error: error checking '/usr/pluto/diversions/squeezelite.distrib/etc/init.d/squeezelite': No such file or directory
dpkg: error processing lmce-squeezeslave (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 2
No apport report written because MaxReports is reached already
                                                              Errors were encountered while processing:
 lmce-squeezeslave
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Thank's

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1758
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #3 on: October 07, 2014, 06:39:19 pm »
Hey, sorry about this.  I did fix it within a couple of hours of causing it though.  If you apt-get update && apt-get dist-upgrade it *should* fix everything.  Please let me know what happens if it does not and I'll look at it asap.

J.  :)

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #4 on: October 08, 2014, 07:46:58 am »
Hi,

I have done apt-get update && apt-get dist-upgrade this morning gand allways have the same error.

Apparently lmce-squeezeslave package is not yet corrected.

Philippe

Marie.O

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3675
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #5 on: October 08, 2014, 12:52:54 pm »
Phllippe,

I've uploaded the now current lmce-squeezeslave package to deb. Please re-run apt-get update and apt-get upgrade, and see if you get a new package. Should be live in 2 minutes, i.e. 12:55CEST

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #6 on: October 08, 2014, 02:13:29 pm »
Hi Phenigma and Posde

It's ok now but I had to remove lmce-squeezeslave before installing the new package.

I just have another problem. The sound seems as if we had cut off pieces of melody (hard to describe for me ;-)).
I tried with web radio and music in .flac, .mp3. Same result.


I sync the same sound in three rooms. It worked very well with squeezeslave.
Maybe a missing parameter ?

Greetings
Philippe
 

Marie.O

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3675
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #7 on: October 08, 2014, 03:22:06 pm »
Cut off? You mean the first few seconds or last few seconds of an mp3 does not get out?

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #8 on: October 08, 2014, 05:59:02 pm »
It is like some parts of the songs are missing for few ms and that all 2 or 3s in the song !
Like I said, it is strange to describe.

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1758
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #9 on: October 08, 2014, 06:09:37 pm »
The proper package was in the repository.  However the failed package would not complete to allow the new package in.  An apt-get install --reinstall lmce-squeezeslave would have gotten around that.

This is a build of squeezelite from the original source.  Squeezeslave is no longer supported or being developed.  I have been running this for some time now without any issues.  I have no missing time in any of the tracks I play.  We will likely have to push any issues we discover back upstream to the squeezelite author.

A question:  What are you running squeezelite on (cpu speed/# of cores/what else is the machine doing)?  How many squeezelites are you running on this machine?  Squeezelite takes a lot more resources than squeezeslave did and that could have an impact on the number of squeeze devices you can run at one time.

When you say parts of the songs are 'missing' do you mean that the track appears to skip in the middle of playing?  Or does it start a few seconds into the song or finish a few seconds early?

J.

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #10 on: October 08, 2014, 06:52:58 pm »
Hi Phenigma,

I use 4 squeezelite on the core:

Code: [Select]
top - 18:36:43 up  4:11,  1 user,  load average: 0.67, 0.64, 0.67
Tasks: 240 total,   2 running, 238 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu(s):  2.3%us,  1.7%sy,  1.2%ni, 91.5%id,  2.9%wa,  0.0%hi,  0.4%si,  0.
Mem:   3356596k total,  1931364k used,  1425232k free,   199064k buffers
Swap:  9828348k total,        0k used,  9828348k free,   864168k cached

  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND     
 8434 root      39  19 99840  41m 6140 S    7  1.3  26:06.84 UpdateMedia 
 2459 www-data  20   0 50448  11m 3232 S    4  0.4   1:35.72 apache2     
 1942 mysql     20   0  564m 216m 7044 S    3  6.6  18:12.00 mysqld       
 2121 root      20   0     0    0    0 S    1  0.0   0:15.47 nfsd         
20121 root      20   0 33996  31m  13m S    1  1.0   2:16.78 squeezelite 
20680 root      20   0 33996  31m  13m S    1  1.0   2:20.93 squeezelite 
20266 root      20   0 33996  31m  13m S    1  1.0   2:15.90 squeezelite 
20862 root      20   0 33996  31m  13m S    1  1.0   2:10.75 squeezelite 
    9 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:07.45 kworker/1:0 
  383 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:23.24 jbd2/sda1-8 
 2116 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:23.22 nfsd         
 2117 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:32.06 nfsd         
 2118 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:15.92 nfsd         
 3929 root      20   0  3436 1708 1212 S    0  0.1   0:01.54 StorageDevice
17432 root      20   0 1912m  63m  11m S    0  1.9   0:58.91 DCERouter   
19894 root      20   0 56372 4700 3100 S    0  0.1   0:17.19 ZWave       
    1 root      20   0  3764 2188 1352 S    0  0.1   0:09.50 init         
    2 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.36 kthreadd     
    3 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:04.70 ksoftirqd/0 
    6 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:01.46 migration/0 
    7 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.08 watchdog/0   
    8 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:01.19 migration/1 
   10 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.86 ksoftirqd/1 
   12 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.03 watchdog/1   
   13 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.78 migration/2 
   15 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.23 ksoftirqd/2 
   16 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.06 watchdog/2   
   17 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.86 migration/3 
   18 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 kworker/3:0 
   19 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.57 ksoftirqd/3 
   20 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.04 watchdog/3   
   21 root       0 -20     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 cpuset       
   22 root       0 -20     0    0    0 S    0  0.0   0:00.00 khelper     

I think that the power is enough:

Motherboard: Gigabyte  GA-P35-DS3L
Processor: Intel duo Quad 9300
RAM: OCZ Dual Channel Platinum XTC, DDR2 PC2-6400, Cas 4 (2 x 2 Go)

I mean that the track skip allways few ms in the song and throughout all the track (and no silence).
The original tempo is disturbed (sorry but I can not get a better explanation in English ;-)).

Philippe



phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1758
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #11 on: October 08, 2014, 07:15:06 pm »
That shouldn't be an issue, afaict.  What is the load like with all three squeezelites playing?

Squeezelite has the ability to upsample all it's outputs, I wonder if it is doing that?  And, if it is, I wonder how much impact that is having?

J.

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #12 on: October 09, 2014, 08:22:54 am »
The load does not seem to increase much and always remains below 0.60 (and 4 squeezelites playing).

Code: [Select]
top - 08:10:13 up 17:44,  1 user,  load average: 0.52, 0.45, 0.50
Tasks: 230 total,   2 running, 228 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu(s):  4.4%us,  3.1%sy,  0.0%ni, 91.8%id,  0.5%wa,  0.0%hi,  0.2%si,  0.
Mem:   3356596k total,  2585428k used,   771168k free,   183132k buffers
Swap:  9828348k total,     1260k used,  9827088k free,  1424600k cached

  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND     
22088 www-data  20   0 58660  19m 3232 S    4  0.6   6:50.76 apache2     
20862 root      20   0 33996  31m  13m S    2  1.0   9:21.76 squeezelite 
20121 root      20   0 33996  31m  13m S    2  1.0   9:19.53 squeezelite 
20266 root      20   0 33996  31m  13m S    2  1.0   9:26.43 squeezelite 
20680 root      20   0 33996  31m  13m S    2  1.0   9:29.88 squeezelite 
 2049 squeezeb  20   0  102m  86m 5540 R    2  2.6   2:32.60 squeezeboxser
 2475 mythtv    20   0  437m  59m  23m S    1  1.8  10:00.52 mythbackend 
 3823 root      20   0 15224  13m 1168 S    1  0.4   7:14.35 StorageDevice
17432 root      20   0 1915m  66m  12m S    1  2.0   4:12.32 DCERouter   
10304 linuxmce  20   0  2852 1332  976 R    1  0.0   0:00.29 top         
19894 root      20   0 56372 4728 3112 S    1  0.1   1:22.82 ZWave       
  383 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   1:32.30 jbd2/sda1-8 
  734 root      20   0  3364 1608  804 S    0  0.0   0:11.19 udevd       
 1942 mysql     20   0  566m 249m 7276 S    0  7.6  76:33.30 mysqld       
 2116 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   1:30.39 nfsd         
 2317 ntp       20   0  5748 2028 1572 S    0  0.1   0:02.42 ntpd         
 9138 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.79 kworker/0:2 
17990 root      20   0  3372 1180  368 S    0  0.0   0:12.95 udevd       
20136 root      20   0  4228 2428 1144 S    0  0.1   0:31.61 Restart_MythB
    1 root      20   0  3764 2188 1352 S    0  0.1   0:36.38 init         
    2 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:01.54 kthreadd     
    3 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:19.61 ksoftirqd/0 
    6 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:07.12 migration/0 
    7 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.34 watchdog/0   
    8 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:04.08 migration/1 
    9 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:29.24 kworker/1:0 
   10 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:03.53 ksoftirqd/1 
   12 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.16 watchdog/1   
   13 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:03.11 migration/2 
   15 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.97 ksoftirqd/2 
   16 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:00.22 watchdog/2   
   17 root      RT   0     0    0    0 S    0  0.0   0:03.83 migration/3 
   18 root      20   0     0    0    0 S    0  0.0   0:34.41 kworker/3:0

Maybe a buffer problem ?

Philippe



phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1758
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #13 on: October 09, 2014, 01:38:56 pm »
That's a definite possibility.  I have much higher cpu usages here, which is confusing me a little.  Check the squeezelite command line settings and you can alter /usr/pluto/bin/Launch_Squeezeslave.sh to add any items for testing.

If we find that buffers are the issue, or other command line items, then we can add those pieces into the webadmin and the script as permanent values.

J.

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: Last lmce-squeezeslave update give me an error
« Reply #14 on: October 09, 2014, 05:17:43 pm »
Yes I am also surprised that it does not work properly.

I tested a few parameters (-a 200 for example) but without success yet.

And it's not sync the problem, I have the same without it.

I'll keep looking.

Philippe