Author Topic: Second Tuner Installation - Cant see the new tuner in Myth Setup  (Read 613 times)

AlextheCamel

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 15
    • View Profile
Hi All,
I have a system running a Hauppague Nova S Plus PCI Card which is working well. I have bought a USB version of the same card  (running low on PCI slots) and have plugged it in and powered it up, rebooted the system but I cant see it under the MythT.V Setup when I go to set the card up.
Any suggestions?
Many Thanks in advance!

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Second Tuner Installation - Cant see the new tuner in Myth Setup
« Reply #1 on: March 08, 2010, 03:11:54 pm »
With USB card unplugged, run setup wizard (under advanced). Once plug and play engine is active (according to Sarah) plug in the card and wait. You should get a dialogue from LinuxMCE saying it found the thing and asking if you wish to use it. It will then ask for your schedules direct info. Once fetching is successful (or not) there should be two tuners listed in the next menu (inputs). Go to the next menu (providers) and select tuner 0. Finish out the wizard and run mythtvsetup from the computing menu and go straight to menu 4 and scan for channels.

Got any pci-e open? I put nic's on those.

Hope this helps.
« Last Edit: March 08, 2010, 03:33:20 pm by l3mce »
I never quit... I just ping out.

MANDINGO

  • Guru
  • ****
  • Posts: 204
    • View Profile
Re: Second Tuner Installation - Cant see the new tuner in Myth Setup
« Reply #2 on: March 08, 2010, 04:52:48 pm »
 ;D

Please post your card information in this post if you are looking to get your DVB as plug and play
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=9354.0

Other wise come to irc and lets see whats going on with the cards.....

Thanks

Mandingo
For a Current List of Plug and Play Capture Cards/Devices
http://wiki.linuxmce.org/index.php/Capture_Cards