Author Topic: squeezeslave install  (Read 5355 times)

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4457
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: squeezeslave install
« Reply #15 on: April 20, 2010, 08:15:28 pm »
I'd be interested in getting feedback on sync'd playback of audio from both Squeezeslave only groups of players and mixed groups of 'real' SqueezeBox's & Squeezeslaves?

Anyone with any experience with the above?

All the best

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4457
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: squeezeslave install
« Reply #16 on: April 22, 2010, 01:41:14 am »
I have just updated the Squeezeslave Wiki page with some basic info on adding it to MD's... still the current manual process but it works nicely. See http://wiki.linuxmce.org/index.php/Squeezeslave_on_the_core

All the best

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

rperre

  • Guru
  • ****
  • Posts: 264
    • View Profile
Re: squeezeslave install
« Reply #17 on: April 22, 2010, 04:59:44 am »
Totallymaxed thanks for this.

I will try this soon, just can't get any of these usb audio dongles to show up in squeezeslave -L

I don't have a squeezebox and can't try the sync, but will see how multiple squeezeslaves sync

Richard

sambuca

  • Guru
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
Re: squeezeslave install
« Reply #18 on: April 22, 2010, 07:10:54 am »
Multiple squeezeslaves sync perfectly, or at least unnoticeable to a casual listener. I haven't got any real hardware so I can't tell you anything about that.

br,
sambuca

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4457
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: squeezeslave install
« Reply #19 on: April 22, 2010, 11:20:28 am »
Totallymaxed thanks for this.

I will try this soon, just can't get any of these usb audio dongles to show up in squeezeslave -L

I don't have a squeezebox and can't try the sync, but will see how multiple squeezeslaves sync

Richard

Hi Richard,

We're using a Startech Virtual 7.1 USB Audio Adapter (model No. ICUSBAUD107). This tiny USB Stick style adapter works perfectly under 7.10, 9.10 & 10.04. No installation...just plug it in and its ready a few secs later. Only stereo out jack and Mic input jack (not tested that though). Also its very inexpensive too.... less than 12UKP delivered.

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4457
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: squeezeslave install
« Reply #20 on: April 22, 2010, 11:21:46 am »
Multiple squeezeslaves sync perfectly, or at least unnoticeable to a casual listener. I haven't got any real hardware so I can't tell you anything about that.

br,
sambuca

Sambuca,

Great thanks for that. We have some more USB audio adapters coming in for test today... will confirm syncing later.

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

rperre

  • Guru
  • ****
  • Posts: 264
    • View Profile
Re: squeezeslave install
« Reply #21 on: April 23, 2010, 04:49:38 am »
Totallymaxed, i bought 2 different kinds, the last one was based on the CM108 chip which i confirmed plays 16bit 44.2khz. it still doesn't show up in the squeezeslave -L list and i can't use it with squeezeslave. All these devices do work fine under linux, i can make them play music as the primary audio card.

Did you have to do anything with asound.conf to make them show up?

Richard

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4457
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: squeezeslave install
« Reply #22 on: April 23, 2010, 09:29:21 am »
Totallymaxed, i bought 2 different kinds, the last one was based on the CM108 chip which i confirmed plays 16bit 44.2khz. it still doesn't show up in the squeezeslave -L list and i can't use it with squeezeslave. All these devices do work fine under linux, i can make them play music as the primary audio card.

Did you have to do anything with asound.conf to make them show up?

Richard

No I did not change our asound.conf

Here is our current asound.conf;


Code: [Select]
pcm_slave.spdif_convert48k {
        pcm "spdif"
        rate 48000
}

pcm.spdif_playback {
        type plug
        slave spdif_convert48k
}

pcm_slave.hdmi_convert48k {
        pcm "hdmi"
        rate 48000
}

pcm.hdmi_playback {
        type plug
        slave hdmi_convert48k
}

pcm.asym_spdif {
        type asym
        playback.pcm "spdif_playback"
        capture.pcm "plughw:0"
}

pcm.asym_hdmi {
        type asym
        playback.pcm "hdmi_playback"
        capture.pcm "plughw:0"
}

pcm.asym_analog {
        type asym
        playback.pcm "plug:dmix"
        capture.pcm "plughw:0"
}
pcm.!default asym_hdmi
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk