Author Topic: Multiple Issues Solved  (Read 1065 times)

Armor Gnome

  • Guru
  • ****
  • Posts: 304
    • View Profile
Multiple Issues Solved
« on: February 09, 2010, 11:27:39 am »
I am happy to report I now have my core up and running beta2.  Thanks to tkmedia for the assistance and for putting up with my "what's an irc? is it apt-get or wget?" type questions.  Here is a run down of what I needed to do in order to correct some problems I had with DVD install.

Downloaded Kubuntu 8.10 i386
burned it to a cd
installed it on SCSI3 ( sda)
I used 'guided - use entire disk
got to desktop and opened a terminal
 
sudo su
apt-get update
wget -c http://deb.linuxmce.org/ubuntu/new-installer-beta2.5.tar.gz
tar xvf new-installer-beta2.5.tar.gz
cd new-installer
./pre-install-from-repo.sh
./mce-install.sh
./post-install.sh
reboot

Ran through AVWizard and I was up and running

First problem:
inserting a DVD gave me an error message about missing DVDCSS library

alt+ctrl+f2
opened a terminal

sudo apt-get dvdcss2

reboot

Solved

Next issue:

Trying to get to kde desktop gave me a "could not start ksmserver" error

I found a link to work around this and get what sounds like a stripped down desktop environment but I was unable to get it working before I had to head to bed.  I will post my command and success when I get home tonight.



I made a wiki!  Click here to check out my system.

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1382
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Multiple Issues Solved
« Reply #1 on: February 09, 2010, 02:27:43 pm »
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=9541.15

Reply #16 is what you want to do. FYI "systemsetting" is a typo; should be "systemsettings".
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

pw44

  • Addicted
  • *
  • Posts: 653
    • View Profile
Re: Multiple Issues Solved
« Reply #2 on: February 10, 2010, 02:15:59 pm »
reply #16 edited - it now reads correct :)

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1382
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Multiple Issues Solved
« Reply #3 on: February 10, 2010, 06:30:55 pm »
reply #16 edited - it now reads correct :)

Proper job.
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

JerryWS98

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Multiple Issues Solved
« Reply #4 on: March 07, 2010, 05:34:38 am »
Thanks a million for the help here!  One thing that I found for the dvdcss was that I had to use "sudo apt-get install libdvdcss2"