Author Topic: Combine LMCE with non-LMCE MythTV station?  (Read 2743 times)

Lexje

  • Guru
  • ****
  • Posts: 230
    • View Profile
Combine LMCE with non-LMCE MythTV station?
« on: December 18, 2009, 04:00:32 pm »
Hi all,

Is it possible to combine / connect 0810 LMCE with a non-LMCE machine running MythTV?
In other words, the 'other' MythTV machine would be running e.g. 0904 with MythTV, this would not be a PXE boot MD.
Can LMCE be connected with such a 'stand alone' Myth machine, and have its recordings in it's mythconverg database?

Why would I need this?
At the moment I'm completely stuck because I fail to get my HVR-4000 card to work with either Myth or VDR on 0810 LMCE.
I'd hate to lay aside such a nice dvb card as the HVR-4000.
It is possible to make it work with 0904.
I would then put the HVR-4000 in another machine and configure it to work with LMCE's Myth-backend.

Hope this is doable?

Erwin

Lexje

  • Guru
  • ****
  • Posts: 230
    • View Profile
Re: Combine LinuxMCE with non-LinuxMCE MythTV station?
« Reply #1 on: December 21, 2009, 11:08:36 am »
Nobody ever tried this?

Erwin

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4660
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Combine LinuxMCE with non-LinuxMCE MythTV station?
« Reply #2 on: December 21, 2009, 11:40:55 am »
Hi all,

Is it possible to combine / connect 0810 LinuxMCE with a non-LinuxMCE machine running MythTV?
In other words, the 'other' MythTV machine would be running e.g. 0904 with MythTV, this would not be a PXE boot MD.
Can LinuxMCE be connected with such a 'stand alone' Myth machine, and have its recordings in it's mythconverg database?

Why would I need this?
At the moment I'm completely stuck because I fail to get my HVR-4000 card to work with either Myth or VDR on 0810 LinuxMCE.
I'd hate to lay aside such a nice dvb card as the HVR-4000.
It is possible to make it work with 0904.
I would then put the HVR-4000 in another machine and configure it to work with LinuxMCE's Myth-backend.

Hope this is doable?

Erwin

Yes you can certainly do this. Just configure additional secondary or 'slave' MythTV backends (all must use the same version of MythTV) and point those at the MythTV master backend running on the Core. Mythbuntu would of course be a good choice... you can even mix Mythbuntu 9.10 with your LinuxMCE-0810 installation...just make sure all the Myth versions are the same.

The simplest way to do this though is to just add an MD and attach some tuners directly to it.... this them becomes a slave backend to the Core's master backend. If you dont want to use the 'MD' as an MD but just to host additional tuners etc this works fine.

All the best

Andrew
Andy Herron,
CHT Ltd

For Dianemo/LinuxMCE consulting advice;
@herron on Twitter, totallymaxed+inquiries@gmail.com via email or PM me here.

Get Dianemo-Rpi2 ARM Licenses http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=14026.0

Get RaspSqueeze-CEC or Raspbmc-CEC for Dianemo/LinuxMCE: http://wp.me/P4KgIc-5P

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

http://www.dianemo.co.uk

Lexje

  • Guru
  • ****
  • Posts: 230
    • View Profile
Re: Combine LinuxMCE with non-LinuxMCE MythTV station?
« Reply #3 on: December 21, 2009, 11:59:34 am »
Andrew, thanks for your reply!

Sounds good, but I guess I will have to keep doing somemore  testing.
Myth 0.21 on 0904 plays out of the box with HVR-4000 2nd frontend.
Guess I will have to try 0.22 on 0904 then...

Is there a way to keep LMCE 0810 using myth 0.21 instead of 0.22 that you know of?

Thx,

Erwin

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5549
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: Combine LinuxMCE with non-LinuxMCE MythTV station?
« Reply #4 on: December 21, 2009, 02:14:19 pm »
Nope.

-Thom

Lexje

  • Guru
  • ****
  • Posts: 230
    • View Profile
Re: Combine LinuxMCE with non-LinuxMCE MythTV station?
« Reply #5 on: December 21, 2009, 02:22:53 pm »
Thom-

Thx for your input :-)

-Erwin

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4660
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Combine LinuxMCE with non-LinuxMCE MythTV station?
« Reply #6 on: December 21, 2009, 02:46:17 pm »
Andrew, thanks for your reply!

Sounds good, but I guess I will have to keep doing somemore  testing.
Myth 0.21 on 0904 plays out of the box with HVR-4000 2nd frontend.
Guess I will have to try 0.22 on 0904 then...

Try MythBuntu 09.10 as that runs Myth 0.22 out of the 'box'... use the Slave backend option in MythBuntu setup.

Andrew
Andy Herron,
CHT Ltd

For Dianemo/LinuxMCE consulting advice;
@herron on Twitter, totallymaxed+inquiries@gmail.com via email or PM me here.

Get Dianemo-Rpi2 ARM Licenses http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=14026.0

Get RaspSqueeze-CEC or Raspbmc-CEC for Dianemo/LinuxMCE: http://wp.me/P4KgIc-5P

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

http://www.dianemo.co.uk

daballiemo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 244
  • Full Blown Addict
    • View Profile
Re: Combine LinuxMCE with non-LinuxMCE MythTV station?
« Reply #7 on: December 22, 2009, 08:41:10 pm »
I have tried this once with 7.10 on a more recent version of Mythbuntu. I however got into the situation where the Mythbuntu station upgraded the backend database of the 71.0 installation, which after that never worked again like it should. Don't know if there is a way to avoid those unwanted upgrades, but make sure you have a backup before foolin' around  ;D.

Rgds,

Han
HP N40L12.04 KVM with virt LCME8.10/10.04
MD: FoxConn NetBox 330I - Samsung LE 26 (1360* 768)
MD: M2NPV-VM dual core AMD 64/3800/2Gb/NV6150 - Samsung UE 55 C8700 (full hd, 3d)
MD: FoxConn NetBox 330I - LG 32ld350

Viking

  • Addicted
  • *
  • Posts: 521
    • View Profile
Re: Combine LinuxMCE with non-LinuxMCE MythTV station?
« Reply #8 on: December 23, 2009, 11:08:52 am »
There was a posting from someone else mixing LinuxMCE and Ubuntu. IIRC he said that one should use a special Avanard repository , not release.

Viking