Author Topic: Nothing came up on my monitor  (Read 737 times)

etNHGfU8

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Nothing came up on my monitor
« on: December 03, 2009, 11:01:10 pm »
According to this page, http://wiki.linuxmce.org/index.php/AVWizard#What_to_do_if_A.2FV_Wizard_does_not_start, I can select 1, 2, etc to try the various connectors. What is strange is that I have my monitor connected to the VGA output. 1 doesn't work, 2 doesn't work, but 3 does work but according to the noted web page 3 is for 'Component' but I'm using VGA.  Is it possible that the web page is wrong and 3 really means VGA2?  Selecting VGA2 from the AVWizard works but selecting VGA does not.

tkmedia

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 937
    • View Profile
    • LMCECompatible
Re: Nothing came up on my monitor
« Reply #1 on: December 04, 2009, 01:34:09 am »
It helps if you tell us what version and how you are installing.

I will take a guess that its 0810 beta, and suggest you run sudo nvidia-xconfig in a terminal then reboot.



HTH



Tim
My Setup http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Tkmedia

For LinuxMce compatible  systems and accessories
http://lmcecompatible.com/

etNHGfU8

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: Nothing came up on my monitor
« Reply #2 on: December 04, 2009, 03:24:32 pm »
I'm running 8.10 beta2 and installed it via DVD. Pressing 3 and then selecting VGA2 worked just fine but was inconsistent with the web page.  I opened the Nvidia X Server Settings tool and it shows that Nvidia driver is installed and functioning fine.

I'm using the following video card which is a newer than recommended but seems to be working fine. The OpenGL with alpha blending GUI looks great! I'm waiting for some cables to arrive so I can attach my TV to the system. I'm keeping my fingers crossed that it will go smoothly.

    MSI N210-MD512H GeForce 210 512MB 64-bit GDDR2 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready Low Profile Ready Video Card

Having only tried using LinuxMCE for the last 2 weeks, beta2 was a huge improvement over the first beta. I never actually got the first beta to do anything useful since video was a mess and there was no audio.  I have installed beta 2 a couple of times now from scratch just to make sure I was getting things set up correctly. MythTV is not being set up correctly. I spent a couple of hours this morning and I was finally able to get it working but I was hoping it just would work without any command line effort. It appears that kdesu doesn't exist.  I made a link to kdesudo for it and ran mythtv-setup to get things setup.  I'll probably reinstall from scratch and add the link before kicking off the linuxMCE install and see if everything just works.

tkmedia

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 937
    • View Profile
    • LMCECompatible
Re: Nothing came up on my monitor
« Reply #3 on: December 04, 2009, 03:46:24 pm »
Don't setup mythtv under kde, select mythsetup under the computing menu.





Tim
My Setup http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Tkmedia

For LinuxMce compatible  systems and accessories
http://lmcecompatible.com/

merkur2k

  • Addicted
  • *
  • Posts: 513
    • View Profile
Re: Nothing came up on my monitor
« Reply #4 on: December 04, 2009, 04:44:47 pm »
nvidia cards have always been buggy in how they treat the vga port. if you use a dvi->vga adapter on the dvi port, things usually just work as expected though.

kyfalcon

  • Guru
  • ****
  • Posts: 390
    • View Profile
Re: Nothing came up on my monitor
« Reply #5 on: December 04, 2009, 05:53:33 pm »
nvidia cards have always been buggy in how they treat the vga port. if you use a dvi->vga adapter on the dvi port, things usually just work as expected though.

Not so fast merkur!   :P  I am using DVI with the update for beta21 and still seeing AVWizard problems. I'm going to wipe my xorg clean and do nvidia-xconfig before I try from scratch again.