Author Topic: New MD Creation - "Diskless Setup failed"  (Read 968 times)

rocketlynx

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 136
    • View Profile
New MD Creation - "Diskless Setup failed"
« on: October 20, 2009, 01:18:18 am »
OK, I have not reinstalled my Core.  I've only upgraded to the latest 8.10 update, alpha2.37.  Everything on the system seemed ok until I tried to setup a new MD. 

First I was trying to set up a new ASUS 330 ION board.  It announced itself to the router, assigned a permanent IP and device number and then I kept getting the message "Diskless Setup failed" after approximately 15 to 20 minutes after the the "Running Diskless_Setup.sh" began on the new MD.  Each time I tried, it created a MD in WebAdmin and an Orbiter was assigned.  If I rebooted, the process just repeated itself.

I just thought it was a snafu with the new ION board I was trying.  I then tried to setup another new MD using a another new ASUS M3N78-EM exactly like one I already have a have been using for quite a while, and the same thing happened.  I rebooted reloaded the router and retried and got the same error.  I rebooted the Core and got the same problem.  This exact MOBO was no problem on 810 many updates before so I know it must be an update that stuck it to me.

I've just got rid of the 'Orbiter will be closed" crap with the last update and thought things were good on the core and now this.  Has the core's diskless default image been damaged with a recent update?

Any suggestions?

Charles



phenigma

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 920
    • View Profile
Re: New MD Creation - "Diskless Setup failed"
« Reply #1 on: October 20, 2009, 01:43:47 am »
Check this post: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8425.msg61787#msg61787

I installed alpha 2.37 a couple days ago and this got me past the "Diskless Setup failed" error and allowed me to create my MDs.

J.

rocketlynx

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 136
    • View Profile
Re: New MD Creation - "Diskless Setup failed"
« Reply #2 on: October 20, 2009, 09:05:33 am »
Check this post: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8425.msg61787#msg61787

I installed alpha 2.37 a couple days ago and this got me past the "Diskless Setup failed" error and allowed me to create my MDs.

J.

Thanks phenigma, adding the missing double quote (") at the end of the line fixed the new MD build problem. 

Now back to my original testing of an ASUS AT3N7A-I Intel Atom 330-ION motherboard which has just completed it's initial diskless build and AV-Wizard successfully!  I know the sound is screwy, it just appeared out of the rear (black) speaker connector instead of the front (green) speaker jack.

Thanks again,
Charles

phenigma

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 920
    • View Profile
Re: New MD Creation - "Diskless Setup failed"
« Reply #3 on: October 20, 2009, 01:41:04 pm »
Your welcome, good luck!  I have yet to try analog or HDMI audio on my Zotac ION 330.

thor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: New MD Creation - "Diskless Setup failed"
« Reply #4 on: October 20, 2009, 10:52:13 pm »
phenigma's reference to http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8425.msg61787#msg61787 also helped me resolve the "Diskless Setup failed" message I was receiving for all the MDs I was trying. This was a fresh install of beta 8.10.