Author Topic: Error when playing previously ripped videos  (Read 1753 times)

colinjones

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 3003
    • View Profile
Re: Error when playing previously ripped videos
« Reply #15 on: October 10, 2009, 04:15:28 pm »
realistically i doubt many people use the raw video_ts format... it has all the disadvantages of a .iso or .dvd file (ie sheer size) but none of the convenience (ie single file for management and assignment of metadata), and identical quality....

pnanz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Error when playing previously ripped videos
« Reply #16 on: October 10, 2009, 05:10:25 pm »
Hi Colin

I understand. The only reason I was originally using the VIDEO_TS format because this was required when using swisscenter to serve media to the Pinnacle Showcenter (.iso doesnt work), before I ever dreamed of using LinuxMCE. I see a lot of potential in LinuxMCE but unfortunately I don't have the expertise to get over these teething problems. I can see 3 options:

a) go back to ubuntu/swisscenter and pinnacle showcenter (obviously not ideal, but would save a lot of hair-pulling, swearing, hitting things, etc)

b) try to figure out the problem in LinuxMCE and fix it, if this is even possible (very time consuming, given my extremely limited knowledge/understanding)

c) re-rip all dvds using LinuxMCE (makes me cry thinking about it)

At this moment in time, I'm thinking c) is the best bet.



totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4360
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Error when playing previously ripped videos
« Reply #17 on: October 10, 2009, 05:59:44 pm »
Hi Colin

I understand. The only reason I was originally using the VIDEO_TS format because this was required when using swisscenter to serve media to the Pinnacle Showcenter (.iso doesnt work), before I ever dreamed of using LinuxMCE. I see a lot of potential in LinuxMCE but unfortunately I don't have the expertise to get over these teething problems. I can see 3 options:

a) go back to ubuntu/swisscenter and pinnacle showcenter (obviously not ideal, but would save a lot of hair-pulling, swearing, hitting things, etc)

b) try to figure out the problem in LinuxMCE and fix it, if this is even possible (very time consuming, given my extremely limited knowledge/understanding)

c) re-rip all dvds using LinuxMCE (makes me cry thinking about it)

At this moment in time, I'm thinking c) is the best bet.

Well I would agree that 'C' looks the best route... it will take you some time but it will work for the vast majority of DVD titles out there.

All the best

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

pnanz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Error when playing previously ripped videos
« Reply #18 on: October 10, 2009, 10:05:53 pm »
Ok, I've just gone into the KDE desktop on the LinuxMCE core to see if I can play the VIDEO_TS folder from there. It works fine with Xine, but fails with MPlayer. I have read that LinuxMCE uses both these packages for video playback. Do you think LinuxMCE is trying to use MPlayer and, therefore, fails? If so, is it possible to somehow tell LinuxMCE to use Xine for these types of media?

Thanks again in advance, I haven't given up just yet!