Author Topic: [SOLVED- at last]eee-box 202 and lmce 8.10  (Read 4342 times)

fastie81

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 136
  • SSDD
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #15 on: August 03, 2009, 09:24:59 am »
Hi Guys

Sorry for the delay..
Hope this help
chris

Quote
root@moon44:~# lspci                                 
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GME Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)                                                                                           
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02)
03:00.0 Network controller: RaLink Device 0781
04:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1005
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #16 on: August 03, 2009, 03:24:13 pm »
Hi maverick0815

The only difference I saw was

03:00.0 Network controller: RaLink Device 0781 on fastie81 machine.

maverick0815

  • Addicted
  • *
  • Posts: 544
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #17 on: August 03, 2009, 03:52:05 pm »
The RaLink device is probably the wireless adapter...I switched mine off since I updated the BIOS last week. Before this option wasn't available.

fastie81

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 136
  • SSDD
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #18 on: August 04, 2009, 09:24:27 am »
I have done nothing with my wireless...
so that could be it..
I have to give you all an update...

I have reinstalled my core last weekend, this was after the changes that was put on for the HDMI. And of now I can't get my md's to work.. however this is not relating to a kernel panic.

I get an error on the LaunchManager scrip.. I will create a new post for this..
I have had my MD's working on it before with about 3 installs. I only had to do the xorg.conf file.
Will give you updates when I get it sorted..
Chris
 

fastie81

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 136
  • SSDD
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #19 on: August 05, 2009, 12:55:07 am »
ok got it working again, just needed to install new intel driver..
So I can confirm that it is working on my core..
I just need to get my remote to work again.. download problem..
Let me know if I can help with anything ells ..
Chris

maverick0815

  • Addicted
  • *
  • Posts: 544
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #20 on: August 05, 2009, 07:27:06 am »
hmm...I'm beginning to get superstitious. Perhaps I should download Kubuntu again. I downloaded it from a german mirror, maybe there is something up with that. I simply don't know whatelse could cause this.

fastie81

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 136
  • SSDD
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #21 on: August 05, 2009, 10:06:55 am »
you have fully updated kubuntu before you installed lmce??
like system update??
Chris

maverick0815

  • Addicted
  • *
  • Posts: 544
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #22 on: August 05, 2009, 10:10:06 am »
I followed the instructions, as they were written down
aptitude update
aptitude dist-upgrade
then I did a reboot, downloaded the script, unpacked it and let them run in the prescribed order

fastie81

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 136
  • SSDD
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #23 on: August 05, 2009, 10:16:31 am »
o ok..
Well if you fully updated the system then I really don;t know what is going on.
I can just say that it does work.. As I am setting up my second one up now again..
There must be something that we are missing..
Are you planing a re install of your core again at some point?
Cause I think if you send me a log off everything we can have a look and see if I can pick up something before you going on?
That is not that I want to hold your had and saying that you are doing something working. I just want to get you to get it working..
So let me know then we can plan it out.. from step one..
Chris

maverick0815

  • Addicted
  • *
  • Posts: 544
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #24 on: August 05, 2009, 10:35:59 am »
I'd have no problem setting it all up again, if needed. I also want to get the thing going. If we find out what goes wrong on my end, perhaps we can safe some poor sods out there, who might run in the same problem. However I will start by getting another Kubuntu image from an english mirror. I don't know if there is any kind of localisation or deviation from the standard on the german sources.

fastie81

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 136
  • SSDD
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #25 on: August 05, 2009, 11:02:28 am »
ok you do that.. then after the install I want you to do this..
Do not update just yet.. just do a clean install.
then after that go to the terminal and type in
sudo su -
aptitude update > update.txt
then when the promp comes back you run this one
aptitude dist-upgrade > upgrade.txt
After this you will find two txt files in /root/ folder..
Send me that two txt files..
Then I can look at that first before you do the lmce install..
In the mean time you can download the new-installer-alpha-latest.tar.gz
but don't install anything until I get back to you..
Chris


maverick0815

  • Addicted
  • *
  • Posts: 544
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #26 on: August 05, 2009, 11:15:33 am »
thats fine by me

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4428
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #27 on: August 09, 2009, 01:28:40 pm »
damn it, guys.

Let's actually try to get this working PNP in 0810. Please. The code is available, inluding all the startup scripts...

-Thom

We have the Eee Box working PnP now Thom under 0710 & 0810. I will check with Uplink on Monday whether those changes were committed to the svn (I thought they had been)...if you see him online mention it to him ok?

All the best

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

maverick0815

  • Addicted
  • *
  • Posts: 544
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #28 on: August 10, 2009, 02:25:38 pm »
That sounds great. I have just reinstalled kubuntu 8.10 did the aptitude updates as well as aptitude dist-upgrade.

So if you guys give me a green light, I will continue the install.

maverick0815

  • Addicted
  • *
  • Posts: 544
    • View Profile
Re: eee-box 202 and lmce 8.10
« Reply #29 on: August 24, 2009, 09:27:03 pm »
Just 30 minutes ago I finished another install from the scratch. I really was hopeful, when I came back from my vacation, as I  read about the huge update. I am truly sorry to report, that the problem remains the same for me
At first it seemed as if it might be okay:
Quote
r8169: eth0: link down
r8169: eth0: link down
r8169: eth0: link up
then a few lines later this:
Quote
IP-Config: no response after 60 secs- giving up
/init: .: line 1: can't open /tmp/net-eth0.conf
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
So...I don't know..perhaps I'm just stupid, or something...if I can provide any information...logfiles or whatever, please tell me and I will provide it.
thanks
-------------------------------------------
since nobody seems to have any idea what causes this, I will start changing the hardware in my core soon. Right now I'm acquiring a new mainboard -asus m2n sli deluxe- it has two nvidia nics onboard, so I'm hoping to bypass any confusion with eth0 and eth1. Other than that I'planning of putting a athlon 7750+ x2 2 gbyte ram and a nvidia9400gt in it. That should settle me for the foreseeable future.
« Last Edit: September 02, 2009, 07:52:05 am by maverick0815 »