Author Topic: Getting the WebDT connected  (Read 550 times)

Domodude

  • Guest
Getting the WebDT connected
« on: July 20, 2009, 11:30:00 pm »
Hi all,
I am sure I'm doing something wrong, but I STILL cannot connect the webdt to my wireless. I have a nokia n800, which works fine. So let me try to write down, step by step, what I tried.
1. Boot up the webdt. No wireless, so it dumps me in ratpoison.
2. Push the network-config button on the bottom, type in the ESSID case-sensitive, select WEP, type in key1.
3. No go. In iwconfig, I get an invalid AP, but the ESSID is correct.
4. CTRL t, .   and select bash terminal
5. touch /etc/network/configure_me
6. Set everything again.
7. ifdown eth0
8. ifup eth0

I get some errors here in step 8. Could someone show me the results of their steps 7 and 8, so I know which output to expect?

Thanks,
Mark

ivanp

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 94
    • View Profile
Re: Getting the WebDT connected
« Reply #1 on: July 21, 2009, 01:57:40 am »
1. Are You using MAC filtering?
2. Is Your network setup dual network cards?
3. did You change default cores adress (192.168.80.1)?
4. Has Your AP DHCP disabled?

Domodude

  • Guest
Re: Getting the WebDT connected
« Reply #2 on: July 21, 2009, 10:02:57 am »
Hi,
Thanks for your reply.
1. no
2. yes
3. no
4. yes
Please note, I can connect a Nokia N800 without any problem at all to the very same wireless network. The webdt seems a little inconsistent in its behavior (e.g., with WEP I do not get a valid access point, but with WPA/PSK [not supposed to work!] I did get the correct access point in ifconfig/iwconfig -- although no DHCP lease somehow).
I would like to see what is supposed to happen, line by line, so I can concentrate on where the output deviates from what it should be.
Thanks again,
Mark