Author Topic: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes  (Read 9594 times)

Viking

  • Addicted
  • *
  • Posts: 521
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #30 on: August 31, 2009, 10:07:41 pm »
Hi Thom,

thanks a lot :) , will try it out in my test system (when i find time).

Do you use MythTV ? What do you think of my suggestion of having a Menu key ? Maybe using the "LiveTV" button below "skip" here :
http://wiki.linuxmce.org/index.php/Using_the_Gyration_Remote_GYR3101US_(Non-Fiire_Chief)

Greetings
Viking

kyfalcon

  • Guru
  • ****
  • Posts: 390
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #31 on: September 04, 2009, 06:10:33 pm »
Thom,

Kudos it seems everything is working A-Ok on my remote. Thanks

huh

  • Guru
  • ****
  • Posts: 235
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #32 on: February 14, 2010, 07:34:03 am »
Does anyone know the difference between a GYR3101US and a GYR3201US?

Both Circuit City and Tiger Direct have them for $30 plus shipping
http://www.circuitcity.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=5608195&CatId=358


I have both WebDTs, had a N800 and have a GYR3101US.  Although I prefer the WebDT, my wire prefers the gyration remote...

rperre

  • Guru
  • ****
  • Posts: 264
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #33 on: February 14, 2010, 04:45:11 pm »
that link is a 3201 which is supported, i just bought some from someone else.

never heard of the 3101 ?

Richard

huh

  • Guru
  • ****
  • Posts: 235
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #34 on: February 14, 2010, 04:50:25 pm »
Are you sure you don't have that backwards?  From Vikings email above- it's the 3101 that's in the wiki.

Hi Thom,

thanks a lot :) , will try it out in my test system (when i find time).

Do you use MythTV ? What do you think of my suggestion of having a Menu key ? Maybe using the "LiveTV" button below "skip" here :
http://wiki.linuxmce.org/index.php/Using_the_Gyration_Remote_GYR3101US_(Non-Fiire_Chief)

Greetings
Viking

rperre

  • Guru
  • ****
  • Posts: 264
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #35 on: February 15, 2010, 01:25:20 am »
I stand corrected, it's the 3101 i have.

For that price though i would try it, but i have 2 now and don't need more.

It looks like the exact same remote.

Richard

huh

  • Guru
  • ****
  • Posts: 235
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #36 on: February 15, 2010, 04:23:44 am »
I ordered one.... should be here Wednesday...  I will test and post results...

rdmustang

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #37 on: February 18, 2010, 05:25:45 pm »
I have 2x 3101 and 1x 3201.  Both work equally fine with an updated configuration in 0710.  The only downside to the 3201 is that it has a gold tinted faceplate instead of a silver one.
« Last Edit: February 18, 2010, 05:27:44 pm by rdmustang »

huh

  • Guru
  • ****
  • Posts: 235
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #38 on: February 18, 2010, 07:09:39 pm »
Cool-  thanks for the heads up.   CC had them backordered...  Revised delivery is now tuesday...  Gold faceplate vs extra $60 for a silver one- for that I'm ok with gold

rperre

  • Guru
  • ****
  • Posts: 264
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #39 on: February 21, 2010, 06:53:26 am »
Does anyone else have problems with these 3101 remotes, it seems to not connect right to the dongle.

In windows, there is no problem, it almost seems like a problem with power to the dongle, does this need a powered USB, and if so are the ion boards not powered?

Richard

wombiroller

  • Guru
  • ****
  • Posts: 340
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #40 on: February 21, 2010, 07:15:30 am »
Does anyone else have problems with these 3101 remotes, it seems to not connect right to the dongle.

In windows, there is no problem, it almost seems like a problem with power to the dongle, does this need a powered USB, and if so are the ion boards not powered?

Richard
Mine seems to be working fine in 0810 Beta...

rperre

  • Guru
  • ****
  • Posts: 264
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #41 on: February 22, 2010, 03:59:06 am »
mine works fine in windows, but on the md it's spotty

sometimes a button works, sometimes not. changed batteries, etc... unplugged.... removed it from webadmin, restarted, etc...

Maybe i'm doing the connect wrong, what is the process you all use.

Richard

wombiroller

  • Guru
  • ****
  • Posts: 340
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #42 on: February 22, 2010, 04:07:31 am »
sorry rperre - for me it has been plug and play - no process... I occasionally have problems with me 'left click' button but I think that is just the remote playing up - all other buttons are OK.

rperre

  • Guru
  • ****
  • Posts: 264
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #43 on: February 24, 2010, 01:57:17 am »
I finally tried an extension cord on the dongle, and guess what, it works without a hitch. I guess it wasn't plugging in all the way. Oh well at least i know it's working now. Love these remotes btw.

Richard

huh

  • Guru
  • ****
  • Posts: 235
    • View Profile
Re: Development: Supporting Gyration Media Center Remotes
« Reply #44 on: February 24, 2010, 05:32:13 am »
I received my remote and after plugging it in, I found that these 3201's are essentially identical- as far as LMCE is concerned- with the 3101s! 

The only differences I can tell between the 3101 and 3201 are that:

1) My 3101 has a slight gold tint on the top surface- the 3201 is silver
2) At the very top left of the 3101 remote it says "Gyration".  No writing is visible in the same spot of the 3201.

I'm with Richard- these remotes are amazing.  Big thanks again to Thom for getting them working.