Author Topic: Nokia 770 as Orbiter  (Read 6508 times)

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Nokia 770 as Orbiter
« on: April 25, 2006, 10:58:56 pm »
Hi,

I found this post ( newbielink:http://plutohome.com/support/phpbb2/viewtopic.php?t=436&highlight=nokia+770 [nonactive] very interesting for me. I did some work to compile and run SDL Orbiter on the Nokia 770 (I'll share my results soon). It works fine on the Maemo emulator. But when I tried to run it on the real device I got following output:
Code: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]
10 04/17/06 21:05:19.248 Device: 63 starting
10 04/17/06 21:05:19.427 Orbiter 0x229700 constructor
10 04/17/06 21:05:19.576 XRecordExtensionHandler::recordingThreadMainFunction(): Available XRecord extension with version 13.1.
10 04/17/06 21:05:19.579 XRecordExtensionHandler::recordingThreadMainFunction(): Recording thread going to sleep!!!
sh: /usr/bin/X11/xset: not found
01 04/17/06 21:05:22.612 Connect failed Unknown MySQL Server Host 'dcerouter' (1)
10 04/17/06 21:05:22.690 Initialized SDL
10 04/17/06 21:05:22.705 Inside Hacktrhead #2
10 04/17/06 21:05:23.258 Set video mode to 800 x 600 Window.
10 04/17/06 21:05:23.259 Created back screen surface!
10 04/17/06 21:05:23.302 Requesthandler 0x229700 (device: 63) runThread now running
10 04/17/06 21:05:23.341 Connect OK
10 04/17/06 21:05:33.765 Another device with IP REPLACE 127.0.0.1 connected as device: 63
10 04/17/06 21:05:33.766 Requesthandler 0x229700 (device: 63) Closing request handler connection
05 04/17/06 21:05:33.767 Got an on quit.  Pushing an event into SDL
13 04/17/06 21:05:33.768 Exiting BeginHandleRequestThread thread...
13 04/17/06 21:05:33.769 Exiting MessageQueueThread_DCECI thread...
10 04/17/06 21:05:34.575 Socket::ReceiveData failed, bytes left 0 m_Socket: 11 Event Dev #63
10 04/17/06 21:05:34.577 Socket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Event Dev #63
01 04/17/06 21:05:34.578 InternalSendCommand cannot send with return message.  Going to quit
05 04/17/06 21:05:34.579 Got an on quit.  Pushing an event into SDL
10 04/17/06 21:05:34.580 Initialize Get_Orbiter_Status (0) --
10 04/17/06 21:05:34.581 Orbiter plugin reported status of <>
10 04/17/06 21:05:34.665 HandleNotOKStatus
10 04/17/06 21:05:34.713 Handle not ok said to load anyway
01 04/17/06 21:05:34.716 Directory: C63/ doesn't contain the orbiter's .info file.  Requesting files from the server.
05 04/17/06 21:05:34.760 Socket::SendData socket is invalid
01 04/17/06 21:05:34.761 InternalSendCommand cannot send with return message.  Going to quit
05 04/17/06 21:05:34.762 Got an on quit.  Pushing an event into SDL
01 04/17/06 21:05:34.763 Unable to get Orbiter data
== PromptUser( I cannot read the Orbiter configuration from the server.  I'll try to regenerate it, 10, 0xbeaa63a8 );
X Error:  BadName
  Request Major code 45 ()
  Error Serial #7
  Current Serial #9

Any ideas how to fix it?
I have one guess. Maybe the problem is in the free space because there is 70% of memory (not RAM) in use.

Thanks in advance.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Nokia 770 as Orbiter
« Reply #1 on: May 03, 2006, 08:04:28 am »
01   04/17/06 21:05:22.612      Connect failed Unknown MySQL Server Host 'dcerouter' (1)

looks like it cannot resolve hostname..

can you put ip in /etc/hosts or similar?

regards
Andreas

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Nokia 770 as Orbiter
« Reply #2 on: May 03, 2006, 10:09:08 am »
Quote from: "Goose4all"
01   04/17/06 21:05:22.612      Connect failed Unknown MySQL Server Host 'dcerouter' (1)

looks like it cannot resolve hostname..

can you put ip in /etc/hosts or similar?


I specified dcerouter IP - host name in the /etc/hosts but it didnt' solve the problem. Moreover I grant access to Nokia770 to the pluto_main database. Also, when I run the Orbiter on the Maemo emulator I saw the same error message about unknown host but the Orbiter worked fine. Here is it log (from Maemo emulator):
Code: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]
10      04/19/06 12:49:14.339           Device: 80 starting
10      04/19/06 12:49:14.433           Orbiter 0x228d18 constructor
10      04/19/06 12:49:15.116           XRecordExtensionHandler::recordingThreadMainFunction(): Available XRecord extension with version 13.1.
10      04/19/06 12:49:15.233           XRecordExtensionHandler::recordingThreadMainFunction(): Recording thread going to sleep!!!
/bin/sh: /usr/bin/X11/xset: not found
01      04/19/06 12:49:40.391           Connect failed Unknown MySQL Server Host 'dcerouter' (2)
10      04/19/06 12:49:40.849           Initialized SDL
10      04/19/06 12:49:40.857           Inside Hacktrhead #2
10      04/19/06 12:49:42.024           Set video mode to 640 x 480 Window.
10      04/19/06 12:49:42.026           Created back screen surface!
10      04/19/06 12:49:42.369           Connect OK
10      04/19/06 12:49:42.384           Requesthandler 0x228d18 (device: 80) runThread now running
10      04/19/06 12:49:43.772           Initialize Get_Orbiter_Status (1) -O-
01      04/19/06 12:49:43.941           Directory: C80/ doesn't contain the orbiter's .info file.  Requesting files from the server.
05      04/19/06 12:50:10.196           Saving context for screen 1, object 1255.0.0 (41 variables, 44 visibility status) ...
10      04/19/06 12:50:10.323           Render screen: 1255.0.0
10      04/19/06 12:50:11.729           Instructing ratpoison to do this: ":addhook switchwin keystodesktop on"
05      04/19/06 12:50:11.751           Ratpoison window manager does not seem to be running on this server got those results: 1 [0, 0, 0]
01      04/19/06 12:50:11.756           **NOT** Reseting ratpoison...
10      04/19/06 12:50:11.760           Instructing ratpoison to do this: ":keystodesktop on"
05      04/19/06 12:50:11.766           Ratpoison window manager does not seem to be running on this server got those results: 1 [0, 0, 0]


I suspect that the problem can occure because there is not enough free space on the device to store some Orbiter data. I extended the root file system of Nokia770. Tonight I'm going to test it again.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Nokia 770 as Orbiter
« Reply #3 on: May 15, 2006, 06:27:13 am »
Did you ever get it working?

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Nokia 770 as Orbiter
« Reply #4 on: May 15, 2006, 08:50:50 am »
Hi,

Please send me your Orbiter's log file at chris at plutohome.com and I'll take a look. Thanks.

Chris M.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Nokia 770 as Orbiter
« Reply #5 on: May 15, 2006, 08:52:57 am »
Quote from: "digitaldan"
Did you ever get it working?

Unfortunatelly no. POssible I do something wrong but I don't know what.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Nokia 770 as Orbiter
« Reply #6 on: May 15, 2006, 10:02:25 am »
Hi Michael,

Sorry, I gave you a wrong email address. Please send the log file to chris.m at plutohome.com.

Thanks,
Chris M.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Nokia 770 as Orbiter
« Reply #7 on: May 15, 2006, 10:26:54 am »
I think I know what's wrong. Every message sent between devices are serialized. The first 4 bytes from the messages are a magic number like 1234. Well, it seems that your tablet uses low endian and the pc where the router is big endian. (in router's log I saw "Badly formed message")

A solution would be for you to go in src/SerializeClass/serializeclass.h and modify it (maybe add a #ifdef USE_LOW_ENDIAN) to reverse the order for bytes.  Check the following functions:
Write_unsigned_long, Write_long and Read_long. Then recompile Orbiter and test it on the tablet.

Best regards,
Chris M.