Author Topic: IDE not detected  (Read 1543 times)

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
IDE not detected
« on: February 22, 2006, 12:01:06 am »
The 2.6 install fails to detect my ide controller.  I tried the 2.4 kernel the cd was detected but install bombed shortly there after.  Is there another way to install other than cd.  I have a USB harddrive.  I can boot the system on a knoppix debain 2.6 disk with no problem.  Network install maybe.  The system is loaded already with FC4/mythtv but I recently installed a blackbird tuner and after several days gave up trying to get it to work.  I'd like to give Pluto a try but can't seem to get around the ide issue.

Thanks,
Brian

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
IDE not detected
« Reply #1 on: February 23, 2006, 04:32:30 am »
Messages log shows segmentation fault after "modprobe ide-generic".  I attempted to load the 2.4 kernel and although the cdrom was detected it stop with "failed to load libc6-udeb" .  I verified cd in another pc.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
IDE not detected
« Reply #2 on: February 27, 2006, 10:19:47 pm »
Having the same problem, tried replacing cd-rom, burning image from another computer/cd-rom, I get about 20% into the installation, and then the message will come up and I have to reboot.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
IDE not detected
« Reply #3 on: March 01, 2006, 01:34:13 am »
I tried replacing the drive too before finding it was the IDE controller it was having issues with.  Here is dmesg from working Fedora Core load.


Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
SvrWks CSB5: IDE controller at PCI slot 0000:00:0f.1
SvrWks CSB5: chipset revision 147
SvrWks CSB5: not 100% native mode: will probe irqs later
    ide0: BM-DMA at 0x3400-0x3407, BIOS settings: hda:DMA, hdb:DMA
    ide1: BM-DMA at 0x3408-0x340f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:pio
Probing IDE interface ide0...
hda: IC35L120AVV207-0, ATA DISK drive
hdb: LG CD-ROM CRN-8245B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
Probing IDE interface ide1...
hdc: IC35L120AVV207-0, ATA DISK drive
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
IDE not detected
« Reply #4 on: March 01, 2006, 01:36:26 am »
On a side note. I registered to this site and can log in but any attempts at reaching the message boards results in the following error:

Call to a member function on a non-object in /var/www/pluto-support/pluto_header.php on line 301