Author Topic: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs  (Read 11823 times)

niz23

  • Guru
  • ****
  • Posts: 361
    • View Profile
VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« on: October 06, 2008, 09:03:36 pm »
Hi all.

VDR for LinuxMCE 0710 is finally available.
Precompiled binaries for 32- and 64-bit is available below.
http://updates.linuxmce.org/addons/vdr-LMCE0710-10.tar.gz

Inside the tar.gz there is a readme file with the first draft of "how to install vdr on lmce0710".
Updated install instructions will be available shortly in our wiki at,
http://wiki.linuxmce.org/index.php/VDR

Main focus for this version is liveTV functionality on your MDs.
  • Stability
  • Better mapping of buttons for MCE remote. See VDR wiki page.


Tests done so far indicate that it is stable but with some minor problems.
For example:
  • Don´t press ESC when watching liveTV. You´ll get a black screen and need to restart VDR on your MD.
  • One tester have reported that after watching livetv he could not watch a video without a restart of his MD.


There is still a couple of things that need to be done before everything is fully integrated.
  • Better integration with LMCE UI.
  • Support for more remote controls.

After installation.
Remember that you need to have exactly the same channels.conf file on all your machines (both core and MDs) otherwise you may get "channel not available" etc.


Please use this post to provide feedback of your experience with VDR on LMCE0710.

/niz23

maybeoneday

  • Guru
  • ****
  • Posts: 194
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #1 on: October 06, 2008, 10:21:53 pm »
Hi niz,
 nice one, will post feedback as soon as poss,

regards ,
Ian

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4424
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #2 on: October 07, 2008, 07:39:45 am »
Hi all.

VDR for LinuxMCE 0710 is finally available.
Precompiled binaries for 32- and 64-bit is available below.
http://updates.linuxmce.org/addons/vdr-LMCE0710-10.tar.gz

Inside the tar.gz there is a readme file with the first draft of "how to install vdr on lmce0710".
Updated install instructions will be available shortly in our wiki at,
http://wiki.linuxmce.org/index.php/VDR

Main focus for this version is liveTV functionality on your MDs.
  • Stability
  • Better mapping of buttons for MCE remote. See VDR wiki page.


Tests done so far indicate that it is stable but with some minor problems.
For example:
  • Don´t press ESC when watching liveTV. You´ll get a black screen and need to restart VDR on your MD.
  • One tester have reported that after watching livetv he could not watch a video without a restart of his MD.


There is still a couple of things that need to be done before everything is fully integrated.
  • Better integration with LMCE UI.
  • Support for more remote controls.

After installation.
Remember that you need to have exactly the same channels.conf file on all your machines (both core and MDs) otherwise you may get "channel not available" etc.


Please use this post to provide feedback of your experience with VDR on LMCE0710.

/niz23

Also see the MCE remote button mapping here http://wiki.linuxmce.org/index.php/VDR#MCE_Remote_Functions

Nice work Niz :-)

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #3 on: October 07, 2008, 09:58:57 am »
Niz and team! Thanks a lot for the full LinuxMCE - VDR integration! Actually, this is what I and many other users need.
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

justdeb

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 134
  • Hope to become good enough to teach others
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #4 on: October 08, 2008, 09:01:39 am »
Hi All,

I looking forward to trying this as i have had some issues with mythtv and getting the epg working properly here in oz. However i note indulis has worked out a way to solve this problem as well. Will play and post results when i can. Excellent work.

Justin

mami

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #5 on: October 08, 2008, 09:20:45 pm »
Is working whit Free2Air channels, but how to get it work whit sasc-ng?
Have tried to add -D 1 to VDR start options, without luck. It locks the VDR on core, so i need to restart it before channels work again.
Someone?

Thnx for the new VDR
/mami

niz23

  • Guru
  • ****
  • Posts: 361
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #6 on: October 08, 2008, 09:25:09 pm »
mami.
Is working whit Free2Air channels, but how to get it work whit sasc-ng?
Have tried to add -D 1 to VDR start options, without luck. It locks the VDR on core, so i need to restart it before channels work again.
Someone?

Thnx for the new VDR
/mami

We cannot anwer these questions since it is illegal in most countries.
There are several specialized forums for this.

Sorry.

/niz23

mami

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #7 on: October 09, 2008, 07:25:03 am »
mami.
Is working whit Free2Air channels, but how to get it work whit sasc-ng?
Have tried to add -D 1 to VDR start options, without luck. It locks the VDR on core, so i need to restart it before channels work again.
Someone?

Thnx for the new VDR
/mami

We cannot anwer these questions since it is illegal in most countries.
There are several specialized forums for this.

Sorry.

/niz23

Okey, i think i know what i have made wrong now... (2 real dvb cards = 4 dvb cards = -D2 -D3 (means use dvb card 3 and 4) to VDR options....)

How about ttxtsubs plugin to vdr?

/mami
« Last Edit: October 09, 2008, 04:57:35 pm by mami »

niz23

  • Guru
  • ****
  • Posts: 361
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #8 on: October 09, 2008, 07:55:52 am »
mami.

Okey, i think i know what i have made wrong now... (2 real dvb cards = 4 dvb cards = -D3 -D4 (means use dvb card 3 and 4) to VDR options....)

How about ttxtsubs plugin to vdr?

/mami

Have not tried that plugin.
I guess that plugin is shipped with ubuntu as standard. It might work. If not, you have to compile your own version of it.
Download the source and build it as you do with other vdr plugins.

/niz23

maybeoneday

  • Guru
  • ****
  • Posts: 194
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #9 on: October 09, 2008, 01:44:17 pm »
Hi niz,

*please be gentle with me *


have installed as per instructions, vdr working on core  -1 where's the language setting ?

md showing same channels as core thro ui2, osd showing default channels, and  No Signal,

        so ,                                                            - 2 where should channels .conf be on md ?

"Core.... in /etc/vdr/plugins/streamdev.conf........"       no file exists so -3 create new file ? or , should that have read streamdevhosts.conf,?  which did include that line.

Apologies for being so thick,
thanks in advance,
Ian 

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #10 on: October 09, 2008, 02:21:55 pm »
1. Select Setup from the VDR menu to enter the setup menu. There is an option - Language, which defines the language used for OSD texts.

2. channels.conf should be in the same place as in the core - /etc/vdr/channels.conf

3. You should use streamdevhosts.conf.
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

maybeoneday

  • Guru
  • ****
  • Posts: 194
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #11 on: October 09, 2008, 03:25:16 pm »
Hi nite_man,
 thanks for response, I must have messed something up, (have been messing with numerous things recently)- remote/vdr  not operating as per  wiki/your link, -so I'm going to reinstall and retry,no doubt I'll be pestering again in a few hours, ;D
regards,
 Ian

mami

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #12 on: October 09, 2008, 05:01:49 pm »
mami.

Okey, i think i know what i have made wrong now... (2 real dvb cards = 4 dvb cards = -D3 -D4 (means use dvb card 3 and 4) to VDR options....)

How about ttxtsubs plugin to vdr?

/mami

Have not tried that plugin.
I guess that plugin is shipped with ubuntu as standard. It might work. If not, you have to compile your own version of it.
Download the source and build it as you do with other vdr plugins.

/niz23


I have tried to compile it before, but it was very slow when switching channels then. I have used that plugin when i made my own tv-htpc (debian) whit own compiled vdr +plugins and it worked perfect. I really need that plugin for subtitles here in Finland (europe!).

/Mami

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4424
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #13 on: October 09, 2008, 05:20:31 pm »
mami.

Okey, i think i know what i have made wrong now... (2 real dvb cards = 4 dvb cards = -D3 -D4 (means use dvb card 3 and 4) to VDR options....)

How about ttxtsubs plugin to vdr?

/mami

Have not tried that plugin.
I guess that plugin is shipped with ubuntu as standard. It might work. If not, you have to compile your own version of it.
Download the source and build it as you do with other vdr plugins.

/niz23


I have tried to compile it before, but it was very slow when switching channels then. I have used that plugin when i made my own tv-htpc (debian) whit own compiled vdr +plugins and it worked perfect. I really need that plugin for subtitles here in Finland (europe!).

/Mami

Well currently your best bet is to compile any plugins that you require like ttxtsubs yourself. The focus of the dev team currently is mainly on Orbiter UI integration and the back end.

The vdr sources used are 100% clean with no changes from the 1.6 stable release. So there is no reason for any plugin that is compatible (and stable) with vdr-1.6.x to not work.

All the best

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

mami

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: VDR for LMCE0710 available with liveTV at your MDs
« Reply #14 on: October 10, 2008, 06:44:56 am »
I shall try compiling ttxtsubs later again, but i need to patch vdr source too.

Niz23: Can you repack all vdr sources you have used in a file (tar.gz!), so shall i try to patch it for ttxtsubs and compile.

/Mami