Author Topic: Adding my ZCS101 Zwave controller  (Read 1290 times)

Rukus

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Adding my ZCS101 Zwave controller
« on: June 25, 2008, 02:35:01 am »
Can someone let me know how I go about installing my Zwave controller.  I thought it was Plug and Play, but the setup wizard isn't picking it up. Any help would be appreciated.

Thanks
Core/Generic Hybrid MD
Motherboard: ASUS M2N-SLI Deluxe AM2 NVIDIA nForce 570 SLI MCP ATX
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz Socket AM2 125W Dual-Core
GPU: GPU: XFX PVT84GUDF3 GeForce 8600 GTS 256MB 128-bit GDDR3

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4506
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Adding my ZCS101 Zwave controller
« Reply #1 on: June 25, 2008, 06:47:18 pm »
Can someone let me know how I go about installing my Zwave controller.  I thought it was Plug and Play, but the setup wizard isn't picking it up. Any help would be appreciated.

Thanks

Hmmm... thats the serial interface version. We have only used the USB ACT units and now we use the Seluxit Home Controller which is also USB. As far as I know I dont think the serial Zwave controllers are supported in the Lighting Wizard.

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd

My Blog; http://ellipticalcurve.com

Get RaspSqueeze-CEC or Raspbmc-CEC Wifi enabled for Dianemo/LinuxMCE: http://wp.me/P4KgIc-5P

For Smart Home consulting advice;
@herron on Twitter, inquiries@ellipticalcurve.com via email or PM me here.

Get a Dianemo License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.msg100221#msg100221
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

http://www.dianemo.co.uk

Rukus

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Adding my ZCS101 Zwave controller
« Reply #2 on: June 25, 2008, 08:38:44 pm »
I could have sworn it was used in the Linux Tag expo that took place earlier this month.  Besides,  I was told that HomePro replaced the ZCS000 with the ZCS101.  If what you're saying is true, that would really stink.
Core/Generic Hybrid MD
Motherboard: ASUS M2N-SLI Deluxe AM2 NVIDIA nForce 570 SLI MCP ATX
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz Socket AM2 125W Dual-Core
GPU: GPU: XFX PVT84GUDF3 GeForce 8600 GTS 256MB 128-bit GDDR3

Domodude

  • Guest
Re: Adding my ZCS101 Zwave controller
« Reply #3 on: June 25, 2008, 09:54:55 pm »
I could have sworn it was used in the Linux Tag expo that took place earlier this month.  Besides,  I was told that HomePro replaced the ZCS000 with the ZCS101.  If what you're saying is true, that would really stink.

No worries. I use one of those, too. You need to remember that the ZCS201 is a serial device. Most important is to plug in the device, turn it on, then turn on your core, and boot it all up. Then manually add a z-wave interface, select the proper serial port, and off you go. Kind of. Did you search this forum for ZCS 201? There is a fairly long thread with my experiences. See if that helps. If not, let me know!

Cheers
Mark

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: Adding my ZCS101 Zwave controller
« Reply #4 on: June 26, 2008, 12:47:09 am »
I could have sworn it was used in the Linux Tag expo that took place earlier this month.  Besides,  I was told that HomePro replaced the ZCS000 with the ZCS101.  If what you're saying is true, that would really stink.
we used the Seluxit on the booth. ZCU101/201 support is being worked on. The ZCS101/201 works as verified by domodude. But it is not plug and play as there is no serial detection script for the unit.

best regards,
Hari

EDIT: btw, the ZCS101 is a US variant. the ZCS201 is for EU.
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

Rukus

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Adding my ZCS101 Zwave controller
« Reply #5 on: June 26, 2008, 02:49:20 pm »
Whew, I was worried that I bought all this gear for nothing.  I'll saw domodude's thread, so I'll follow those directions to the letter and get back with an update on my progress.

Thanks guys.
Core/Generic Hybrid MD
Motherboard: ASUS M2N-SLI Deluxe AM2 NVIDIA nForce 570 SLI MCP ATX
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz Socket AM2 125W Dual-Core
GPU: GPU: XFX PVT84GUDF3 GeForce 8600 GTS 256MB 128-bit GDDR3

Rukus

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Adding my ZCS101 Zwave controller
« Reply #6 on: June 26, 2008, 07:51:48 pm »
Awesome!  Got everything working, now I just need to adjust the scenarios.   Thanks for all the help guys. 
Core/Generic Hybrid MD
Motherboard: ASUS M2N-SLI Deluxe AM2 NVIDIA nForce 570 SLI MCP ATX
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz Socket AM2 125W Dual-Core
GPU: GPU: XFX PVT84GUDF3 GeForce 8600 GTS 256MB 128-bit GDDR3

Domodude

  • Guest
Re: Adding my ZCS101 Zwave controller
« Reply #7 on: June 27, 2008, 11:10:47 am »
Awesome!  Got everything working, now I just need to adjust the scenarios.   Thanks for all the help guys. 

Excellent!  ;D