Author Topic: ISSUES AFTER FIRST INSTALL SCREEN  (Read 1048 times)

justdeb

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 134
  • Hope to become good enough to teach others
    • View Profile
ISSUES AFTER FIRST INSTALL SCREEN
« on: June 22, 2008, 04:25:41 am »
Hi All,

I am new to this and am very keen to get this up and running. I have downloaded the DVD_amd_64 version on 2 seperate occassion and machines at different locations in case it was location specific. Basically the proble i have is as follows, I boot off the CD and i can see the kbuntu screen and i can choose either install to HDD, memory or boot to first HDD. Cool - this works fine, after this if i choose install to HDD (option 1) the screen goes black and nothing. I have tried this using analog, DVI or svideo and the same result happens. I thought it was the burner or location specific and subsequently tried to download and setup from another location - same issue.

My configuration is as follows

MSI K9N Neo (with latest bios)
AMD athlon 64 x2 4800+ processor
2GB DDRII RAM
250GB SATA seagate HDD
ASUS EN8400GS Pci express video card (Nvidia chipset)
DL DVDRW
Various capture cards - have tried 3 different types..same fault.
Thermaltake Mozart IP case.

This machine will be used a MD only. Yes it is an overkill but it was left over from another project. Any thoughts or suggestions as to why this is not even getting past the start line.

Thanks in Advance

Justin ???

pigdog

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 991
    • View Profile
Re: ISSUES AFTER FIRST INSTALL SCREEN
« Reply #1 on: June 22, 2008, 01:27:20 pm »
Hi,

Please read this post first.

http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=3931.0

Cheers.

justdeb

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 134
  • Hope to become good enough to teach others
    • View Profile
Re: ISSUES AFTER FIRST INSTALL SCREEN
« Reply #2 on: June 22, 2008, 11:47:18 pm »
Sorry - perhaps i didn't explain this clearly - i am not getting the chance to even install from DVD, i get only see the screen which allows me to install to HDD and after that i get nothing.

Any thoughts?

pigdog

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 991
    • View Profile
Re: ISSUES AFTER FIRST INSTALL SCREEN
« Reply #3 on: June 23, 2008, 01:14:29 am »
Hi.

DVD install wipes all data on the disk.  It takes a while for the DVD installation to occur.  Not as long as CD, but, you get a lot more prompts, or visual queues, during CD install.  You'll have to wait 40 or so minutes during the DVD install, depending upon your hardware, before you see something.

Hope this helps

justdeb

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 134
  • Hope to become good enough to teach others
    • View Profile
Re: ISSUES AFTER FIRST INSTALL SCREEN
« Reply #4 on: June 23, 2008, 01:24:11 am »
Pigdog,
So this is normal that after you hit enter to install to HDD with DVD, it will go blank and you will see nothing for 30 - 40minutes. I will leave it run and see what happens and will updte when i have done this.

Cheers

Justin

pigdog

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 991
    • View Profile
Re: ISSUES AFTER FIRST INSTALL SCREEN
« Reply #5 on: June 23, 2008, 01:37:58 am »
Hi,

Read this link...it might help.

http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=3856.0

Cheers.

justdeb

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 134
  • Hope to become good enough to teach others
    • View Profile
Re: ISSUES AFTER FIRST INSTALL SCREEN
« Reply #6 on: June 23, 2008, 01:56:49 am »
hmm - some other things to keep an eye on. Will see how i go.

Cheers :D

justdeb

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 134
  • Hope to become good enough to teach others
    • View Profile
Re: ISSUES AFTER FIRST INSTALL SCREEN
« Reply #7 on: June 24, 2008, 10:54:18 am »
Pig dog,

Your a chapmion - left the unit alone for 60 minutes and all was good. Thanks for your help. I have the same issue as everyone else and from your previous comments refering to other parts of the forum i can get it fixed from the info people have suggested.

Regards

Justin :D