Author Topic: Issue with 0710 RC2 version  (Read 911 times)

felpouse

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 99
    • View Profile
Issue with 0710 RC2 version
« on: May 12, 2008, 02:20:53 pm »
Dear all,

last weekend i've installed the rc2 version with DVD install procedure. I've noted that my CPU was wasted by klogd process all the time.

This process in only one day generated files like this:

- kern.log.0
- messages.0
- syslog.0

Every file is more or less 25 GB. This is too strange. At the moment I've stopped the klogd service and the CPU is working in a correct range of usage.

Someone could tell me if this version has more logging or verbose setting since the beta 4?

Also the Xorg process has strange CPU usage.


My hybrid/core hardware is :

M2N-SLI Deluxe
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+
4 GB Memory
250 GB SATA disk
ASUS 6200LE

If it's necessary to send you other info, please don't esitate to contact me.

Best regards,

felpouse

P.S.: great works with this last rc2 version.

felpouse

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 99
    • View Profile
Re: Issue with 0710 RC2 version
« Reply #1 on: May 12, 2008, 02:46:38 pm »
I've uploaded also the ps auxwf related to the Xorg process, that consume much CPU process.
It's possible that the logverbose is too much in the parameter for normal production system?


linuxmce@dcerouter:~$ ps auxwf | grep xorg
linuxmce 14878  0.0  0.0   5120   808 pts/24   S+   14:40   0:00              \_ grep xorg
root      9326  0.0  0.0  23668  1064 ?        Ss   May11   0:00 SCREEN -d -m -S XWindowSystem /usr/pluto/bin/Start_X_Wrapper.sh --parms -config /etc/X11/xorg.conf --client /usr/bin/xfwm4 --server :0 -ignoreABI -ac -allowMouseOpenFail vt7 -logverbose 9 -br --flags -config /etc/X11/xorg.conf
root      9327  0.0  0.0   9304  1620 pts/7    Ss+  May11   0:00  \_ /bin/bash /usr/pluto/bin/Start_X_Wrapper.sh --parms -config /etc/X11/xorg.conf --client /usr/bin/xfwm4 --server :0 -ignoreABI -ac -allowMouseOpenFail vt7 -logverbose 9 -br --flags -config /etc/X11/xorg.conf
linuxmce@dcerouter:~$




Best regards,

Luke :-)

felpouse

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 99
    • View Profile
Re: Issue with 0710 RC2 version [SOLVED]
« Reply #2 on: May 23, 2008, 12:03:22 pm »
Dear all,

I've reinstalled all the system with the DVD image AMD64 and all went well.

At the moment nothing happens related to the klogd daemon.

Best regards,

Luke :)