Author Topic: Get a I/O Failure - please help -  (Read 1277 times)

kaztraz

  • Making baby steps
  • Posts: 3
    • View Profile
Get a I/O Failure - please help -
« on: May 11, 2008, 10:17:57 am »
Hello i´m pretty new to this stuff so be kind :)

So i have just downloaded the DVD and everything goes smooth until it sais:

Copying DVD to hard drive
cp: reading `/cdrom/lmce-image/./firstboot': Input/output error
cp: reading `/cdrom/lmce-image/./linux-mce.tar.gz_00': input/output error

ERROR: I/O failure while copying from the DVD

so any thought on this failure.....


totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4642
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Get a I/O Failure - please help -
« Reply #1 on: May 11, 2008, 11:56:36 am »
Hello i´m pretty new to this stuff so be kind :)

So i have just downloaded the DVD and everything goes smooth until it sais:

Copying DVD to hard drive
cp: reading `/cdrom/lmce-image/./firstboot': Input/output error
cp: reading `/cdrom/lmce-image/./linux-mce.tar.gz_00': input/output error

ERROR: I/O failure while copying from the DVD

so any thought on this failure.....



Well a number of people here have experienced this kind of problem. Usually it can be attributed to either a bad burn of the iso to DVD (try using a slower burn speed) or in some cases a faulty optical drive (swap in another known working optical drive and try the existing DVD).

...and in some cases a bad download of the iso from wherever you downloaded it from (check the md5 checksum to be sure).

Hope the above helps.

Andrew
Andy Herron,
CHT Ltd

My Blog; http://ellipticalcurve.com

For Dianemo/LinuxMCE consulting advice;
@herron on Twitter, inquiries@ellipticalcurve.com via email or PM me here.

Latest Athena UI news; http://wp.me/P4KgIc-aF

Get Dianemo-Rpi2 ARM Licenses http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=14026.0

Get RaspSqueeze-CEC or Raspbmc-CEC for Dianemo/LinuxMCE: http://wp.me/P4KgIc-5P

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

http://www.dianemo.co.uk

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: Get a I/O Failure - please help -
« Reply #2 on: May 11, 2008, 12:24:46 pm »
we had a user that even exchanged drives and the error persisted.. it was a bad cable :)

best regards,
Hari
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

Advil

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Get a I/O Failure - please help -
« Reply #3 on: May 12, 2008, 07:55:20 am »
I'm was getting the same error.

slow burn seemed to fix it.

hack0059

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Get a I/O Failure - please help -
« Reply #4 on: June 02, 2008, 03:00:01 am »
I had this same issue and reburned the ISO on a different media type and I didn't receive this error anymore.

I ended up using a memorex 8x dvd +r dl 8x, but I burned it at 2.4x

Dan