Author Topic: Core Hybrid DVD-ROM Not working?  (Read 2660 times)

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Core Hybrid DVD-ROM Not working?
« on: December 10, 2005, 09:37:51 am »
I am new to Linux so perhaps I am just missing something. However I am familiar with FreeBSD and some other *nix like AIX. So I can follow along.

My DVD-ROM drive is not ejecting when I press the eject button under Movies. It ejects my CD drive but that will not work becuase I am trying to copy a DVD. I am asuming this may be a device issue. However I don't know what those do or how they work.

When I manualy eject the DVD drive and insert a DVD nothing happens.

This is my first Pluto system and it has now been set up for 3 hours.

I was able to rip my Aquabats CD so I am totaly stoked to see it working. But want to start moving to DVD and Tivo functionality

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Core Hybrid DVD-ROM Not working?
« Reply #1 on: December 10, 2005, 10:19:50 am »
@daddy,

You need to install the libdvdcss package if you want to play commercial DVD's on pluto.

Full instructions can be found here newbielink:http://www.geocities.com/medencid/ [nonactive]

NOS

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Core Hybrid DVD-ROM Not working?
« Reply #2 on: January 26, 2006, 07:21:03 am »
I get an error "invalid device selected"

This is a core/hybrid.

When I change the selection to only Core I get

installation failed (from Debian repository): Source failed the test

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Core Hybrid DVD-ROM Not working?
« Reply #3 on: January 26, 2006, 09:29:05 am »
Quote from: "daddy"
I get an error "invalid device selected"

This is a core/hybrid.

When I change the selection to only Core I get

installation failed (from Debian repository): Source failed the test


Hi Daddy,

The repository URL for adding libdvdcss, id-my-disc etc should now be;

newbielink:http://www.yttron.as.ro/ [nonactive]

That should work fine.

Regards

Andrew

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Core Hybrid DVD-ROM Not working?
« Reply #4 on: January 26, 2006, 08:31:52 pm »
Thank you soooo much I will try that tonight.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Libdvdcss
« Reply #5 on: January 28, 2006, 11:25:22 pm »
I thpught there was a libdvdcss2. Was I misinformed?

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Core Hybrid DVD-ROM Not working?
« Reply #6 on: January 29, 2006, 01:14:05 am »
what else can I load on my pluto system is there a list of items somewhere?

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Core Hybrid DVD-ROM Not working?
« Reply #7 on: January 29, 2006, 01:33:58 am »
The system said it installed fine. But nothing happens when I put a DVD into the system. Am I missing something. I have tried to click on Movies but nothing happens. The goal is to take all the kids DVD's and put them on the system so they can watch them from another system. Barney will leave me alone YEAH.

Any help would be welcome. Thank you.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Problem still there
« Reply #8 on: February 08, 2006, 09:02:46 pm »
I am still having the same problem. Nothing happens when I insert some DVDs.

Charlottes web worked fine but my other movies are not. I have added id-my-disc and libdvdcss am I missing any thing else?

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Core Hybrid DVD-ROM Not working?
« Reply #9 on: February 09, 2006, 10:24:20 am »
The problem is that we don't natively support two optical units. Your CD drive is what Pluto uses (that's what gets ejected right?) and the DVD unit is ignored since it comes second.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
DVD CD
« Reply #10 on: February 10, 2006, 08:32:00 am »
No I removed the extra CD a while ago.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Re: Problem still there
« Reply #11 on: February 13, 2006, 01:00:46 pm »
Quote from: "daddy"
I am still having the same problem. Nothing happens when I insert some DVDs.

Charlottes web worked fine but my other movies are not. I have added id-my-disc and libdvdcss am I missing any thing else?


Hi again,

I would suggest that you get one of the Pluto guys to look at your system using remote support. It sounds like something is still confusing Pluto when your MD boots up.

Andrew

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Core Hybrid DVD-ROM Not working?
« Reply #12 on: February 20, 2006, 02:34:37 am »
I am using the core as my MD