Author Topic: HADesigner almost working on Linux  (Read 2322 times)

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5498
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
HADesigner almost working on Linux
« on: April 09, 2008, 02:47:32 am »
With some minor changes, I have been able to get HADesigner to compile, build, and run on Linux...........almost......

http://www.localeconcept.com/pub/hadesigner_linux_1.png
http://www.localeconcept.com/pub/hadesigner_linux_2.png

some bits of buttons are missing, and calls to some dialogue boxes cause a backtrace explosion.

Would love some .NET programmer helpage, to see what can be done.

-Thom

nosilla99

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 120
    • View Profile
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #1 on: April 09, 2008, 08:40:21 pm »
Thom

Good luck with the port to linux, unfortunately .NET is not something I have ever been inclined to learn so will leave you and the other coders to suffer this headache  ;D

NOS

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5498
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #2 on: April 09, 2008, 09:28:35 pm »
Gee, thanks, a lot.

-Thom

ddamron

  • Alumni
  • wants to work for LinuxMCE
  • *
  • Posts: 962
    • View Profile
    • My LinuxMCE User Page
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #3 on: April 10, 2008, 02:22:30 am »
Thom, I'm familiar with .net... what language is it in?
The only intuitive interface is the nipple.  After that it's all learned.
My other computer is your windows box.
I'm out of my mind.  Back in 5 minutes.
Q:  What's Red and smells like blue paint?

A:  Red Paint.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5498
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #4 on: April 10, 2008, 03:17:47 am »
it's all C#... written as a System.Windows.Forms app.

-Thom

dopey

  • Guru
  • ****
  • Posts: 223
    • View Profile
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #5 on: April 10, 2008, 08:12:24 am »
I actually write in .NET a lot for my paying job (it pays the bills), but I've never attempted to develop .NET on Linux and wouldn't really know how to compile it let alone debug it... that's why I didn't respond...

I assume you're using Novell's implementation of .NET to compile (I can't for the life of me remember the name of project), is that correct?

System.Windows.Forms is a pretty basic forms class used only for basic GUI. Most, if not all, .NET projects reference more than that. Your actually problem can also depend on the version of .NET it was supposed to be compiled against as well...

I have come across many differnt bugs in Microsoft's implementation of .NET that I had to workaround by directly implementing the Windows API... you may want to check that the project doesn't attempt to do that (you wouldn't receive compile errors if the it only implements the Windows API based on the OS it's being compiled against using the interpreter)... but again I'm talking Windows and I'm not sure what impact that would have when trying to compile on Linux...

danielmayer

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #6 on: April 10, 2008, 06:52:39 pm »
From good old JtG / MCE-recorder they named MONO (http://www.mono-project.com/Main_Page) as linux-.net-derivate, because they tried to convert those two programs to linux. But I won't give it a call for good windoof&linux-compatibility... but... who knows... I read about it some years ago.
Server: Ubuntu 10.04A2, 1xL5520 on Asus Z8-PED12X, 12GB, 300GB U320Raid0, 8TB HDDs@Adaptec 2820SA + 8TB@Perc 5/E. LMCE via KVM (running); other VMs;
Workstation: W7x64, 2xOpteron 2376, 24GB, 146 GB-SSD-Raid0, ATI 4850
MD: Asrock nv630i, 2GB

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5498
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #7 on: April 10, 2008, 06:55:41 pm »
uhm, that is the most useless post i've ever read. what are you trying to say?

-Thom

danielmayer

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #8 on: April 11, 2008, 05:15:01 pm »
your are so meany...  :'(
only tried to give a hint to an established .NET for linux...
... won't write anything again here....
.. no one wants...
-sad-
Server: Ubuntu 10.04A2, 1xL5520 on Asus Z8-PED12X, 12GB, 300GB U320Raid0, 8TB HDDs@Adaptec 2820SA + 8TB@Perc 5/E. LMCE via KVM (running); other VMs;
Workstation: W7x64, 2xOpteron 2376, 24GB, 146 GB-SSD-Raid0, ATI 4850
MD: Asrock nv630i, 2GB

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5498
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #9 on: April 11, 2008, 05:20:03 pm »
sorry about that, please accept my apology.

I use Mono to build, and with a few changes, it almost works.

-Thom

jeffr76

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
    • Fissato Hosting
Re: HADesigner almost working on Linux
« Reply #10 on: April 16, 2008, 06:59:01 pm »
Count me in , setting up dev env now (well not now but when i am at home)
Core/hybrid
ASUS M2NPV-VM AM2 NVIDIA GeForce 6150 Micro ATX AMD Motherboard
Seagate Barracuda 7200.10 ST3250410AS 250GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive
AMD Athlon 64 X2 5200+ Brisbane 2.7GHz Socket AM2 65W Dual-Core Processor Model ADO5200DOBOX
n