Author Topic: Black Screen, Freezes  (Read 2102 times)

thavinci

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Black Screen, Freezes
« on: April 16, 2008, 11:47:15 am »
Ok so i downloaded the latest amd64 beta try install black screen soon after i hit install.
I follow blind method of installing, i here the system boot after. Couple of beeps, and its frozen.
I try i386 version, no black screens but after install on first boot just freezes.

I try overnight build, same thing.

Ive tried this product from the very beginning and honestly say the guy who made the video must have been a full on Linux developer.

There is no way you can do all that when you have that many issues just getn it installed.

Guess it's back to vista media center for this machine.
As crap as vista is , it has one brownie point towards it.....
IT WORKS!



Machine was...
AM2 3500 64bit
8600 Nvidia 256mb
Hauppage 150
2Gb Ram
160Gb HDD
2x LG DVD Writers
« Last Edit: April 16, 2008, 11:49:03 am by thavinci »

thavinci

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Black Screen, Freezes
« Reply #1 on: April 16, 2008, 02:35:30 pm »
Yes i did......
I infact searched every forum on the topic....

The pc ends up freezing as in dead lock no ctrl-alt-del!

Also with amd64 i could here the beeps as i changed outputs but never outputed anuthing to either tv or screen. (thats in the short peroid before it freezes)


tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5549
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: Black Screen, Freezes
« Reply #2 on: April 16, 2008, 02:59:36 pm »
please try the i386 image on your box. the amd64 image is currently really only of interest to developers, and can be quite unstable. I guarantee you'll have better luck.

-Thom

thavinci

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Black Screen, Freezes
« Reply #3 on: April 16, 2008, 07:25:57 pm »
Quote : "I try i386 version, no black screens but after install on first boot just freezes."


It doesn't even boot fully before freeze....


Also tried ALL screen configs...

thavinci

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Black Screen, Freezes
« Reply #4 on: April 21, 2008, 07:01:49 am »
Just an update for those interested:

The motherboard in question has an onboard 6000 series nvidia card.

I took out the 8600gt, used that to install and all was successful.
So the problem is graphics drivers....

However this has been a VERY expensive test, as i was told there are issues with 8000 series cards.
So, after all the headache i bought a 7600gt asus.
Well folks, same issues.
So i bought a 6200.
Same issues....

So the conclusion...
I CANNOT use linuxmce with any PCI-E card i have tested so far.
Only onboard.

So although Vista is really crappy, it does infact work..... :p