Author Topic: UpdateMedia running at 70 % cpu on quad core ultra slow system  (Read 1150 times)

deffcon

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 94
    • View Profile
Hi,

I have an new motherboard an Asus p5K with an dual core quad proccessor 2.4 and running the AMD64 version, i found out that the UpdateMedia is running between 70 and 80 % cpu all the time and draining the power of my machine, does someone reconize this problem, i can't even startup mythtv or someting else.

Dave

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4360
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: UpdateMedia running at 70 % cpu on quad core ultra slow system
« Reply #1 on: April 10, 2008, 07:25:23 am »
Hi,

I have an new motherboard an Asus p5K with an dual core quad proccessor 2.4 and running the AMD64 version, i found out that the UpdateMedia is running between 70 and 80 % cpu all the time and draining the power of my machine, does someone reconize this problem, i can't even startup mythtv or someting else.

Dave

I would suggest posting a mantis on this if your running Beta4. Make sure you give more details of your setup/installation.

All the best

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

marrandy

  • Guru
  • ****
  • Posts: 162
    • View Profile
Re: UpdateMedia running at 70 % cpu on quad core ultra slow system
« Reply #2 on: April 10, 2008, 10:08:02 pm »
Deffcon:  I'm puzzled.  Please explain a bit more

"dual core quad proccessor 2.4"

Normally, when you say dual core, it means Two cores on a processor.  When you say quad, it means 4 cores on a processor.

Do you mean you have Two processors with quad (4) cores on a motherboard ?

What motherboard are you using ?

Regards...Martin

Zaerc

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 2256
  • Department of Redundancy Department.
    • View Profile
Re: UpdateMedia running at 70 % cpu on quad core ultra slow system
« Reply #3 on: April 10, 2008, 10:27:15 pm »
I have an new motherboard an Asus p5K...

What motherboard are you using ?

I think he already answered that.
"Change is inevitable. Progress is optional."
-- Anonymous


teedge77

  • Addicted
  • *
  • Posts: 591
    • View Profile
Re: UpdateMedia running at 70 % cpu on quad core ultra slow system
« Reply #4 on: April 10, 2008, 11:15:31 pm »
i think he meant Core 2 Quad.
AMD Athlon 64 X2 6000+
Asus M2V Via AM2 ATX
Lite-On LH-20A1S SATA DVD Burner
80GB  SATA-150
EVGA GeForce 7300 GT 512MB DDR2 PCI Express
Sound Blaster Audigy SE
Kingston 2 GB PC6400 DDR2 800MHz
Ultra X-Finity 800-Watt
ZCU000
Cisco 7970
TDM400P

deffcon

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 94
    • View Profile
Re: UpdateMedia running at 70 % cpu on quad core ultra slow system
« Reply #5 on: April 11, 2008, 01:22:15 pm »
Hi,


Sorry this is the right one -->> Core 2 Quad ( typo )

But now you mentioned it, i have also the problem with the i386 version!!! I think it has to do with changing from standard video card to nvidia, then i have an 70 a 80 % memory usage although my media is already scanned, temp workaround is to disbale the updatemediadeamon --disable from the cmd line. Someone else any ideas

So it was not the cpu and it is memory usage.

Dave