Author Topic: Videos that work on core don't work on Media Director  (Read 990 times)

krakenjp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Videos that work on core don't work on Media Director
« on: April 16, 2008, 12:09:45 pm »
Hi

I have some dvd's which are ripped on the core and play fine on the core which will not play on my diskless media directors.

Sometimes I get a message that DVD could not be read on libdvdcss is not installed. (Which it is, on both the core and md) Other times the md just closes the dvd before it plays it and takes me back to the menu.

I do have some ripped dvd's that play fine on the md, and they do have the same file permissions as disks that don't work.

Any ideas? Thanks.

bulek

  • Administrator
  • wants to work for LinuxMCE
  • *****
  • Posts: 891
  • Living with LMCE
    • View Profile
Re: Videos that work on core don't work on Media Director
« Reply #1 on: April 16, 2008, 04:37:36 pm »
Hi,

reading your post I decided to try my self and spotted same behaviour... Have manually installed dvd css on Hybrid and MD, and my ripped DVD (it was ripped long ago under Pluto and worked under older versions) play ok on Hybrid, but not on MD complaining on Orbiter with message that libdvdcss is missing....

He're highlight from Xine log on non working MD :

Quote
05      04/16/08 16:33:48.574           Xine_Player::CMD_Play_Media() called for id 1286 filename: dvd:///home/public/data/videos/Media [209]/movies/SLO/babicagrenajug.dvd () <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:48.576           Xine_Player::CMD_Play_Media() stopping PSS <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:48.749           Xine_Player::EVENT_Playback_Completed(streamID=1285) <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:48.749           XineStreamEventListener called on non-initialized stream - aborting command <0x43005950>
05      04/16/08 16:33:49.081           Destroyed stream with ID=1285 <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:49.235           Created new stream with ID=1286 deint 0  100 0 <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:49.235           Xine_Player::CMD_Play_Media() set stream 1286 as last rendering to screen. <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:49.235           Xine_Player::CMD_Play_Media() called for id 1286 filename: dvd:///home/public/data/videos/Media [209]/movies/SLO/babicagrenajug.dvd () with corresponding stream 0xeb2790. <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:49.343           Opening media without chapters/title position: dvd:///home/public/data/videos/Media [209]/movies/SLO/babicagrenajug.dvd  <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:49.356           Xine_Stream::changePlaybackSpeed no running seekers found <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:49.357           Xine engine set new zoom level to X:100, Y:100 <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:49.357           Read media A/V information: []/[] => []/[] <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:49.358           Xine_Player::EVENT_Playback_Started(streamID=1286) <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:49.368           Read media A/V information: []/[] => []/[] <0x44007950>
05      04/16/08 16:33:49.368           Xine_Player::EVENT_Playback_Started(streamID=1286) <= AV info <0x44007950>
05      04/16/08 16:33:49.368           Received XINE_EVENT_UI_MESSAGE, decoding: <0x44007950>
01      04/16/08 16:33:49.369           Xine_Player::SendMessageToOrbiter sent message: Cannot read DVD, disk is not readable or DVDCSS library is not installed <0x44007950>
05      04/16/08 16:33:49.369           Message details: XINE_MSG_READ_ERROR: Encrypted or faulty DVD <0x44007950>
05      04/16/08 16:33:49.462           Xine_Stream::changePlaybackSpeed no running seekers found <0x44007950>
05      04/16/08 16:33:49.462           Xine_Player::EVENT_Playback_Completed(streamID=1286) <0x44007950>
05      04/16/08 16:33:49.772           DisplayOSDText() : Attempting to display 0x     0:00 <0x44808950>
05      04/16/08 16:33:50.292           [ID: 1286]  CHAPTER:0 POS:0 TITLE:0 SUBTITLE:-1 AUDIO:-1 TOTAL:0 (seek 0) t.c. ctr 0 freq 1, <0x44808950>
05      04/16/08 16:33:50.292           DisplayOSDText() : Attempting to display 0x     0:00 <0x44808950>
05      04/16/08 16:33:50.356           Xine_Player::CMD_Play_Media() ended for filename: dvd:///home/public/data/videos/Media [209]/movies/SLO/babicagrenajug.dvd with stream 0xeb2790. <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:50.357           Xine_Player::CMD_Stop_Media() with corresponding stream id 1286 0xeb2790. <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:50.357           Xine_Stream::changePlaybackSpeed no running seekers found <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:50.359           Xine_Player::EVENT_Playback_Completed(streamID=1286) <0x41001950>
05      04/16/08 16:33:50.396           XineStreamEventListener called on non-initialized stream - aborting command <0x44007950>
05      04/16/08 16:33:50.576           Closed stream AV with ID=1286 <0x41001950>


I have same css situation on both machines :

Quote
dpkg -l '*css*'
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Installed/Config-f/Unpacked/Failed-cfg/Half-inst/t-aWait/T-pend
|/ Err?=(none)/Hold/Reinst-required/X=both-problems (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Name                               Version                            Description
+++-==================================-==================================-====================================================================================
un  libdvdcss                          <none>                             (no description available)
un  libdvdcss0.0.1                     <none>                             (no description available)
un  libdvdcss0.0.2                     <none>                             (no description available)
ii  libdvdcss2                         1.2.5-1                            a portable abstraction library for DVD decryption

Not sure what is wrong, if I looked before on Orbiter it showed as CSS installed, although it wasn't ... Then installed manually, but didn't help with the problem....

Anyone with more insight or confirmation ? It smells like bug.. I've posted mantis thread :

http://mantis.linuxmce.org/view.php?id=4180

Regards,

Bulek.

« Last Edit: April 16, 2008, 04:45:34 pm by bulek »
Thanks in advance,

regards,

Bulek.

Zaerc

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 2256
  • Department of Redundancy Department.
    • View Profile
"Change is inevitable. Progress is optional."
-- Anonymous


krakenjp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Videos that work on core don't work on Media Director
« Reply #3 on: April 16, 2008, 06:55:36 pm »
That did the trick, thanks.