Author Topic: how to keep LMCE updated?  (Read 1014 times)

gazzzman

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
how to keep LMCE updated?
« on: April 01, 2008, 02:04:42 pm »
probably a silly one this..
but how do I keep 710 updated with the latest patches etc?
(you can tell I come from a windows background??)
thanks!
Gazzzman
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version 3.1
GCC@GE@GIT@GO dpu S-: a+ C+++ L++ E-- W+++ N+ o+++ w-- O M+ PS+++ PE-- Y++
PGP+ t++ 5 X++ R- tv b+ DI++ D---- G e++* h*++ r+++ Y++++
-----END GEEK CODE BLOCK-----

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4411
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: how to keep LMCE updated?
« Reply #1 on: April 01, 2008, 03:22:23 pm »
probably a silly one this..
but how do I keep 710 updated with the latest patches etc?
(you can tell I come from a windows background??)
thanks!
Gazzzman

Well with the LinuxMCE Beta's you will not receive any automatic updates... you can manually update packages using apt from the Console though.

With the LinuxMCE 0710 release version you will automatically get updates when they are needed and you will get an on-screen message to alert you when an update has been downloaded.

Manual updating of packages can be done of course using apt but there is the risk that you may cause unforeseen breakages by doing so. As long as you are careful and read any warnings before you commit to installing with apt you should be ok though.

Hope this helps

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

gazzzman

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: how to keep LMCE updated?
« Reply #2 on: April 01, 2008, 03:44:23 pm »
do I just do "apt-get updates"
I am guessing there is a little more to it than that?
as in knowing WHAT packages to update :)
thanks for the help!!
Gazzzman
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version 3.1
GCC@GE@GIT@GO dpu S-: a+ C+++ L++ E-- W+++ N+ o+++ w-- O M+ PS+++ PE-- Y++
PGP+ t++ 5 X++ R- tv b+ DI++ D---- G e++* h*++ r+++ Y++++
-----END GEEK CODE BLOCK-----

gazzzman

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: how to keep LMCE updated?
« Reply #3 on: April 02, 2008, 01:15:39 pm »
hi all!
any more details please??
thanks
Gazzzman
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version 3.1
GCC@GE@GIT@GO dpu S-: a+ C+++ L++ E-- W+++ N+ o+++ w-- O M+ PS+++ PE-- Y++
PGP+ t++ 5 X++ R- tv b+ DI++ D---- G e++* h*++ r+++ Y++++
-----END GEEK CODE BLOCK-----

tthaulow

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: how to keep LMCE updated?
« Reply #4 on: April 02, 2008, 04:09:30 pm »
To update all packages:
sudo apt-get update

If you want other options try
man apt-get
amd64, asus A8N-SLI, 2gb ram, 500gb sata ++, nvidia 6800.
TV: Sony KDV-50E2010
nad 761 DD/DTS reciever via SPDIF

gazzzman

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: how to keep LMCE updated?
« Reply #5 on: April 02, 2008, 07:01:39 pm »
thanks tthaulow!!
I was not sure using "sudo apt-get update"
would not break something :)
forgive my lack of Linux knowledge!!
Gazzzman
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version 3.1
GCC@GE@GIT@GO dpu S-: a+ C+++ L++ E-- W+++ N+ o+++ w-- O M+ PS+++ PE-- Y++
PGP+ t++ 5 X++ R- tv b+ DI++ D---- G e++* h*++ r+++ Y++++
-----END GEEK CODE BLOCK-----