Author Topic: GC100 IR transmits but TV does nothing  (Read 2801 times)

pcbastard

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
GC100 IR transmits but TV does nothing
« on: April 01, 2008, 06:54:25 am »
Using the same Pronto codes that work with my USB UIRT from a PC, I cannot get my new GC100 to power on or off my Sony tv or receiver. 

I see the GC100 blink as the code is sent. 

Is there something in Linux MCE that needs modifying?

Any help would be gratefully appreciated

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: GC100 IR transmits but TV does nothing
« Reply #1 on: April 01, 2008, 11:06:19 pm »
Have a look this:
* http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=3967.0;topicseen
* http://mantis.linuxmce.org/view.php?id=3845
* http://wiki.linuxmce.org/index.php/Gc100

The functionality related with GC100 was changed in Beta4. I tried to follow by suggestions from links above but without luck. My GC100 still doesn't work correctly.
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

pcbastard

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: GC100 IR transmits but TV does nothing
« Reply #2 on: April 02, 2008, 12:40:14 am »
Thanks, Michael.  I'll have a look (I may have already been there).

I just spoke to the Global Cache folks.  They suggested that Sony equipment often requires repeat of each command (3 to 5).
When I get home I'll test this out.  If it works from the test app (windoze), I wonder if there is a repeat function in Linux MCE?

Anyhow, I'll post anything I find out.

pcbastard

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: GC100 IR transmits but TV does nothing
« Reply #3 on: April 02, 2008, 08:12:40 am »
Well, changing the repeat code in the GC-100 Test utility did nothing.  But something else that the Global Cache tech told me seems to help (a small amount).  The dark red ir reciever covers on my sony receiver may be blocking some of the signal since I was able to turn off my sony dvd since it has a clear ir cover.

Not that any of this helps me since I was working from the test utils in Windows.  Linux MCE must be doing something different since nothing (USB UIRT or GC-100) works even though there definitely is activity at the emitters. 

I am at my wit's end.  The only thing stopping me from putting my rig in place is that I need to control my A/V equipment. 

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: GC100 IR transmits but TV does nothing
« Reply #4 on: April 02, 2008, 09:04:23 am »
I suppose that your problem is not related with GC100 but with Beta4. I configured GC100 under Beta3 and it worked fine with my Toshiba TV. But after upgrading to Beta 4 I cannot manage to configure it properly. It might be good if the person who modified GC100 functionality in LMCE will create a simple howto to describe a correct way for configuration. 
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

pcbastard

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: GC100 IR transmits but TV does nothing
« Reply #5 on: April 03, 2008, 03:13:44 am »
I have come to the same conclusion.  So, it's off to Beta3!!

pcbastard

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: GC100 IR transmits but TV does nothing
« Reply #6 on: April 03, 2008, 07:39:44 pm »
Michael:

FYI:

I did install Beta3, but it still didn't work to control my Sony TV or receiver.  However, it did control (poweroff/on) my Directv receiver.

Is Sony the problem child?

Just thought you'd like to know.

pcbastard

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: GC100 IR transmits but TV does nothing
« Reply #7 on: April 05, 2008, 08:59:50 am »
Well, finally got it all to work!

No amount of fixing the ir blasters to the front of my Sony equipment work work. 

After browsing the web for similar situations for getting the GC-100 to work with Sony stuff, someone mentioned that the slink port on the Sonys can be simply connected to the GC-100 with a standard male-to-male mini jack (from Radio Shack).  Just reconfig the GC-100 ports as IR ports with no carrier.  Damn, what a journey.

Anyhow, I hope this helps someone else...