Author Topic: Denon-AVCA1SRA unregistering  (Read 1150 times)

PeteK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 408
    • View Profile
Denon-AVCA1SRA unregistering
« on: March 27, 2008, 06:17:11 pm »
Hi--

I've got a Denon AVR receiver connected to the RS-232 output of a GC100.  To the core, it looks like a standard serial port. I'm using the standard Denon-AVCA1SRA template to communicate with it.  I'm having a problem where, after a router reload, the Registered field changes from YES to NO.  It appears, sometimes that it changes back to YES, but only sometimes do I get  it to send a command.  Here are the errors I see when it is registered.

Denon-AVCA1SRA

01   03/26/08 21:46:33.526      Receive string failed in HandleRequestSocket 18:ReceiveData failed Command_Impl1 Dev #115 <0x42003950>

01   03/26/08 21:46:36.004      Error while calling method: Cannot call class method: cmd_350



My question:  Is this devices supposed to go back to unregistered state on router reload?  If so, what makes it register?

Thanks, guys.

bulek

  • Administrator
  • wants to work for LinuxMCE
  • *****
  • Posts: 883
  • Living with LMCE
    • View Profile
Re: Denon-AVCA1SRA unregistering
« Reply #1 on: March 28, 2008, 10:52:43 am »
Hi--

I've got a Denon AVR receiver connected to the RS-232 output of a GC100.  To the core, it looks like a standard serial port. I'm using the standard Denon-AVCA1SRA template to communicate with it.  I'm having a problem where, after a router reload, the Registered field changes from YES to NO.  It appears, sometimes that it changes back to YES, but only sometimes do I get  it to send a command.  Here are the errors I see when it is registered.

Denon-AVCA1SRA

01   03/26/08 21:46:33.526      Receive string failed in HandleRequestSocket 18:ReceiveData failed Command_Impl1 Dev #115 <0x42003950>

01   03/26/08 21:46:36.004      Error while calling method: Cannot call class method: cmd_350



My question:  Is this devices supposed to go back to unregistered state on router reload?  If so, what makes it register?

Thanks, guys.
Maybe something is wrong in your gsd sources ? To me it happened if I had some error in Ruby GSD code. Check logs for full source and check cmd_350...

Regards,

Bulek.
Thanks in advance,

regards,

Bulek.

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2420
    • View Profile
    • ago control
Re: Denon-AVCA1SRA unregistering
« Reply #2 on: March 28, 2008, 01:30:15 pm »
could also be some problem with the serial port.. the device gets deactivated if comms fail iirc..
best regards,
Hari
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

PeteK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 408
    • View Profile
Re: Denon-AVCA1SRA unregistering
« Reply #3 on: March 28, 2008, 03:28:18 pm »
I wonder if there could be a problem with bringing up the GC100 serial port via sokat?  Could the router be trying to communicate with the Denon receiver before creating the port?