Author Topic: Error while trying to install pinsys I/R Receiver on Serial port  (Read 925 times)

Digiclever

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Hello,

I'm trying to install an I/R Receiver from "Pinnacle Systems" (which comes with the PCTV Stereo card) connected to a Serial port, but the device refuses to start. No parameter relates to the Serial port on the Device configuration page in " LinuxMCE Admin". Do I have to modify the template ? Can you help ?

Running Linux MCE0710

========= NEW LOG SECTION ==========
1   01/25/08 09:22:29   44 (spawning-device)   Starting... 50
1   01/25/08 09:22:29   44 (spawning-device)   Found /usr/pluto/bin/LIRC_DCE
10   01/25/08 9:22:29.201      Device: 44 starting.  Connecting to: localhost <0xb79126c0>
10   01/25/08 9:22:29.203      IRReceiverBase::IRReceiverBase r1 0 r2 0 cond 0x80788a8 <0xb79126c0>
10   01/25/08 9:22:29.207      Setting timeout for socket 4 to 20 <0xb79126c0>
10   01/25/08 9:22:29.261      InternalSendCommand id 688 out parm conf -1 resp 0x807f638 <0xb79126c0>
10   01/25/08 9:22:29.261      Socket::SendMessage type 1 id 688 from 44 to -2000 <0xb79126c0>
10   01/25/08 9:22:29.303      InternalSendCommand out done id 688 conf -1 resp 0x807f638 0x807f560 0 type 1 id 688 to -2000 <0xb79126c0>
10   01/25/08 9:22:29.303      InternalSendCommand out id 688 parm exiting conf -1 resp 0x807f638 <0xb79126c0>
10   01/25/08 9:22:29.329      Running modprobe lirc_dev <0xb79126c0>
10   01/25/08 9:22:29.366      Making hardware config <0xb79126c0>
01   01/25/08 9:22:29.366      No SerialPort selected and no default entry found. Exiting. <0xb79126c0>
Return code: 1

3   01/25/08 09:22:29   44 (spawning-device)   Device died... count=50/50 dev=44
Fri Jan 25 09:22:29 CET 2008 died

3   01/25/08 09:22:39   44 (spawning-device)   Aborting restart of device 44...

Digiclever

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Error while trying to install pinsys I/R Receiver on Serial port
« Reply #1 on: February 06, 2008, 09:35:29 pm »
Finally bought a Microsoft Remote (A9O-00014 - Windows XP MCE) and it works fine, since I remove other remotes...:$