Author Topic: How to compile vdr in lmce beta3?  (Read 1615 times)

niz23

  • Guru
  • ****
  • Posts: 361
    • View Profile
How to compile vdr in lmce beta3?
« on: January 22, 2008, 11:41:20 am »
Hi all.

I´m trying to add some vdr modules that need to recompile vdr.
How can I do that?
Is it possible to do it without downloading and compiling the whole of LMCE?

/niz23

burgiman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: How to compile vdr in lmce beta3?
« Reply #1 on: January 22, 2008, 05:35:20 pm »
if you just want to compile plugins you can do that in the usual way.

But if you want to recompile vdr itself you will have to wait for the real release, cause there are no diffs in the testing stage there.
We changed too much inside vdrsources for beta and testing and will prepare the svn / lmcevdr-changes AFTER the stable 0710 release.

burgiman
Microsoft advertised: "install a good running system without compromises..."
And i installed Linux !

niz23

  • Guru
  • ****
  • Posts: 361
    • View Profile
Re: How to compile vdr in lmce beta3?
« Reply #2 on: January 22, 2008, 07:16:42 pm »
burgiman.

if you just want to compile plugins you can do that in the usual way.

But if you want to recompile vdr itself you will have to wait for the real release, cause there are no diffs in the testing stage there.
We changed too much inside vdrsources for beta and testing and will prepare the svn / lmcevdr-changes AFTER the stable 0710 release.

burgiman


Yep. I want to recompile the whole vdr.
The reason is because of a plugin that need to patch som a small amount of stream decoding stuff inside vdr 1.4.7 in order to work.
I won´t mention which plugin since I don´t know were this forum stands in this kind of question that is brought up with the type of functionality this plugin add.

Any change to get hold of the vdr source you are working with to see if the patch apply cleanly?
Or perhaps just add the small patch?

I´ll contact you with a private message.


/niz23

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2925
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: How to compile vdr in lmce beta3?
« Reply #3 on: January 24, 2008, 10:50:40 am »
I won´t mention which plugin since I don´t know were this forum stands in this kind of question that is brought up with the type of functionality this plugin add.

Hmm, I wonder what that plugin might be. Must be the same that I am after, which causes silences on the VDR user list  :-X

SCNR

rgds
Oliver

rafik24

  • Guru
  • ****
  • Posts: 158
    • View Profile
Re: How to compile vdr in lmce beta3?
« Reply #4 on: January 26, 2008, 01:33:21 pm »
  Hi all,

 there is a way not to use a vdr plugin but just a module that pipe out the clear stream to vdr transparently.

 there is no need to recompille vdr.

 just send a private message for more info.

 Regards,

Rafik

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: How to compile vdr in lmce beta3?
« Reply #5 on: February 29, 2008, 03:29:18 pm »
Is it possible to install VDR plug-ins from ubuntu repository - http://packages.ubuntu.com/search?keywords=vdr-plugin&searchon=names&suite=gutsy&section=all or  it'll be better to build them from the sources?
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

rafik24

  • Guru
  • ****
  • Posts: 158
    • View Profile
Re: How to compile vdr in lmce beta3?
« Reply #6 on: March 03, 2008, 02:05:43 pm »
 You can install from the repo and see if they work,

else you'll have to build from source.

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: How to compile vdr in lmce beta3?
« Reply #7 on: March 04, 2008, 08:28:01 am »
You can install from the repo and see if they work,

else you'll have to build from source.

I couldn't install plug-in from the repo but I managed to build it from the sources.
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

rafik24

  • Guru
  • ****
  • Posts: 158
    • View Profile
Re: How to compile vdr in lmce beta3?
« Reply #8 on: March 08, 2008, 06:09:05 pm »
 Same here,

 The lmce version of vdr works with few plugins from the repo, the version i compille works with some few plugins but the some additionnal plugins i compille just wont work with any version (streamdev) still get the previour err msg.