Author Topic: Installation stops on DTS audio test; step 8... PlEaSe HeLp  (Read 1091 times)

V1p3r1987

  • Making baby steps
  • Posts: 3
    • View Profile
Installation stops on DTS audio test; step 8... PlEaSe HeLp
« on: January 20, 2008, 09:10:16 pm »
i've tried time and time again installing linux mce with different options. no matter how many times i try, however, my pc seems to freeze on step 8 and will not continue any further. I can still move the mouse around, but when i click, nothing happens. when i press the arrows on the keyboard, nothing happens. so when i turned the pc off by holding the power button, it came up with a window and after some installation process, the lady telling me to click on the "next" button came up. this sounds good, but it wasn't. the whole screen was black except for a little box with part of her face that i could see. so i tried starting from scratch and the same things keep happening. please help! i don't want to go back to the glitchy windows mce. my pc specs are as follows:

athlon 1800+
geforce fx 5200
a cheap dynex sound card with spdif optical audio out
1 gb memory
and i have 2 tv tuner cards: ati tv wonder ve and wintv pvrusb2

i can't wait to hear suggestions!!!!!! i really appreciate it!!!!!

-KG

augalex

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: Installation stops on DTS audio test; step 8... PlEaSe HeLp
« Reply #1 on: January 20, 2008, 09:39:44 pm »
Hi V1p3r1987,

I'm not sure about the last things you've mentioned, but the point where your PC was "frozen" the first time, was the DTS-Test, first you have to activate SPDIF output because by default it’s muted.
Open a terminal, run alsamixer utility, find IEC958 mixer and unmute it by pressing ‘m’.
Then this should work, but now the bad news, I'm not sure if your system will work again without reinstalling, maybe someone else could help you out...

But since a new installation never took me more than 30 - 40 minutes, this should not be the problem...

greetz&goodluck

augalex

V1p3r1987

  • Making baby steps
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Installation stops on DTS audio test; step 8... PlEaSe HeLp
« Reply #2 on: January 20, 2008, 09:54:43 pm »
tahnks for the reply... but the bad thing is that my sound works... it just wont get past that step... and i can't open the mixer from that part of the process...

thanks again!

augalex

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: Installation stops on DTS audio test; step 8... PlEaSe HeLp
« Reply #3 on: January 20, 2008, 10:07:03 pm »
you heard sound during the DTS sound test?

By the way, "the whole screen was black except for a little box with part of her face that i could see" I got once, when I tried to run UI2 on my laptop, wich couldn't even handle UI1....

and again goodluck...

augalex
« Last Edit: January 20, 2008, 10:21:36 pm by augalex »

Cj_MaN

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 39
    • View Profile
Re: Installation stops on DTS audio test; step 8... PlEaSe HeLp
« Reply #4 on: January 21, 2008, 03:37:46 am »
What version of LinuxMCE have you installed?
Beta3 from CDs, DVD single/dual layer, give more details!

V1p3r1987

  • Making baby steps
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Installation stops on DTS audio test; step 8... PlEaSe HeLp
« Reply #5 on: January 23, 2008, 09:39:04 pm »
beta3 dvd... still nothing working :(