Author Topic: VDR integration - How to add plugins  (Read 8959 times)

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2984
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
VDR integration - How to add plugins
« on: January 18, 2008, 05:32:05 pm »
Hello (Andrew),

I like the VDR integration. Looks way more integrated than the MythTV. Do you have a small how-to, on which packages needed to be rebuild if one wants to extent VDR with additional plugins?

Thanks and have a good weekend.

rgds
Oliver

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4426
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #1 on: January 20, 2008, 12:15:36 am »
Hello (Andrew),

I like the VDR integration. Looks way more integrated than the MythTV. Do you have a small how-to, on which packages needed to be rebuild if one wants to extent VDR with additional plugins?

Thanks and have a good weekend.

rgds
Oliver

you need to compile vdr with the plugins you want to add as per the usual vdr practice.
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

rafik24

  • Guru
  • ****
  • Posts: 158
    • View Profile
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #2 on: January 20, 2008, 11:37:44 pm »
Hi totallymaxed,

 I intalled vdradmin-am and some few others plugins from the default repository using apt, vdr at startup checks for plugins and reports them as loaded (it's even backward compatible plugin wise). they also work fine.

 I'm also willing to help out integrating vdr as i'm about to map buttons in the db for the remotes and so forth.

 Could i know who's doing what on the vdr part so i might be able to fill the gaps.

Please let me know if i can be of any help.

 Regards,

Rafik

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4426
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #3 on: January 21, 2008, 11:32:54 am »
Hi totallymaxed,

 I intalled vdradmin-am and some few others plugins from the default repository using apt, vdr at startup checks for plugins and reports them as loaded (it's even backward compatible plugin wise). they also work fine.

 I'm also willing to help out integrating vdr as i'm about to map buttons in the db for the remotes and so forth.

 Could i know who's doing what on the vdr part so i might be able to fill the gaps.

Please let me know if i can be of any help.

 Regards,

Rafik

Hi Rafik,

I've sent you a private message. Let me know when you have responded ;-)

Thanks

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #4 on: February 29, 2008, 04:04:36 pm »
I have installed two VDR plug-ins: prefermenu and lcdproc. The first one was installed via apt-get and the second one I've built from the sources using VDR 1.4.7 sources. When I restarted VDR it says:
Code: [Select]
WARNING: The following plugins have been left out due to possible binary incompatibility: prefermenu lcdproc.I don't understand why? Ok, maybe I used wrong VDR sources to build lcdproc. But prefermenu was installed from  the same repository as VDR itself.

Any idea how to fix that?

Thanks in advance.
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

rafik24

  • Guru
  • ****
  • Posts: 158
    • View Profile
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #5 on: March 02, 2008, 05:20:00 pm »
 Hi Michael,

 I have the same issue with few plugins, it seem like vdr source in beta3 is quiet different than the official vdr source so unless we have the source we wont be able to go further.

Rafik

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #6 on: March 02, 2008, 08:37:08 pm »
Hi Rafik,

Thanks for your explanation. Andrew, any chance to get VDR sources via SVN? Or maybe you can build a few plug-ins? Personally I'm interested to  have vdr-lcdproc and vdr-prefermenu.
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #7 on: March 03, 2008, 11:56:36 am »
Andrew suggested to install vdr-dev and use it to build desired plug-ins. I'm gonna to test this way tonight.
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4426
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #8 on: March 03, 2008, 01:12:04 pm »
Andrew suggested to install vdr-dev and use it to build desired plug-ins. I'm gonna to test this way tonight.

You beat me to it Michael... thanks :-)

I have done a small update here to http://wiki.linuxmce.org/index.php/VDR

Andrew
« Last Edit: March 03, 2008, 02:01:36 pm by totallymaxed »
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

rafik24

  • Guru
  • ****
  • Posts: 158
    • View Profile
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #9 on: March 03, 2008, 02:03:40 pm »
Andrew suggested to install vdr-dev and use it to build desired plug-ins. I'm gonna to test this way tonight.

  Tried it few weeks back and still get the bloody err msg at vdr startup and them plugins are disabled. Hey !

err msg:

WARNING: The following plugins have been left out due to possible binary incompatibility:

 I looked deeper and this seem like a versioning mismatch while compilling the plugins but
i cant get any further since the only 2 posts about the err msg on google are in german, as usual with vdr.

 So if you hapend to speak german have a look at:

http://www.google.com/search?hl=en&q=%22WARNING%3A+The+following+plugins+have+been+left+out+due+to+possible+binary+incompatibility%3A%22&btnG=Search

Rafik

burgiman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #10 on: March 03, 2008, 07:29:33 pm »
ok, since i changed the lmcevdr package there are new binaries and devs there.
do a:

apt-get update
apt-get install --reinstall lmcevdr
apt-get install vdr-dev

then you are able to compile the plugins from the stable 1.4.x branch.
burgi
Microsoft advertised: "install a good running system without compromises..."
And i installed Linux !

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #11 on: March 03, 2008, 10:58:35 pm »
Built LCDProc plug-in. It works fine. Many thanks to Andrew and burgiman!
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4426
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #12 on: March 04, 2008, 11:13:44 am »
Built LCDProc plug-in. It works fine. Many thanks to Andrew and burgiman!

Burgiman is our vdr 'guru' and does all the clever work really! ;-)

Great to hear that you have the LCDproc plugin working Michael. What VFD are you using it with?

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #13 on: March 04, 2008, 01:51:18 pm »
Yes, I know him since Plutohome :) It's really good that he works for LinnuxMCE!

I use iMON VFD display (Silverstone LC20M).
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

colinjones

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 3003
    • View Profile
Re: VDR integration - How to add plugins
« Reply #14 on: July 01, 2008, 07:04:22 am »
Michael - I finally got my iMon VFD working with LCDd/lcdproc, and want to add vdr-lcdproc. I can see above that I need to apt-get vdr-dev, then it seems to be described variously as installing or building the plugin .... did you just apt-get install vdr-proc as well, or did you have to download the source and compile it? If the latter, could you post some steps or point me to the instructions for this?

Col.