Author Topic: Squeezebox not recognized plug'n'play  (Read 905 times)

bulek

  • Administrator
  • wants to work for LinuxMCE
  • *****
  • Posts: 891
  • Living with LMCE
    • View Profile
Squeezebox not recognized plug'n'play
« on: January 11, 2008, 09:40:13 pm »
Hi,

I've aded brand new Squeezebox to LMCE's lan, it got ip address from DHCP, but after that nothing happened (neither on hybrid Orbiter, neither on other winxp PC with Orbiter running). I've done this :

1. Set squeezebox to dhcp
2. connect to LAN
3. it gets ip address of 192.168.0.191
4. then nothing happens (I'm expecting screen to appear on Orbiters)...

I'm attaching two logs below.... What is wrong ? (Have described here also : http://mantis.linuxmce.org/view.php?id=3802)

I have also another problem - in the meanwhile I'd like to add squeezebox to system manually - but don't know how to do it (is it Slimserver first, and then SB as child, or somehow different - can any user with squeezebox help in setting it up manually ?

Quote
Additional Information    dhcpd.log :
00 Fri, 11 Jan 2008 00:04:33 +0100 DHCP : MAC '00:04:20:12:52:c8' IP '192.168.0.191'
00 Fri, 11 Jan 2008 00:04:33 +0100 NEW DEVICE !!!


Plug'n'play plugin :

Received Message from 1 (CORE / Home Theater) to -1001 (unknown / ), type 2 id 65 Event:Device Detected, retry none, parameters: <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 5(Mac Address): 00:04:20:12:52:c8 <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 13(Text): <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 28(IP Address): 192.168.0.191 <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 49(PK_DeviceTemplate): <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 51(VendorModelID): <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 52(PK_CommMethod): 3 <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 53(PK_PnpProtocol): 2 <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 54(PNP Serial Number): <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 55(DeviceData): <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 56(Category): <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:33.727 Parameter 59(Signature): <0xb3cc7b90>
05 01/11/08 0:04:33.767 Socket::ReceiveData 0x88b9818 failed, bytes left 0 start: 1340000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 119 Incoming_Conn Socket 119 127.0.0.1 <0xb3cc7b90>
05 01/11/08 0:04:33.767 Socket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Incoming_Conn Socket 119 127.0.0.1 <0xb3cc7b90>
05 01/11/08 0:04:33.767 TCPIP: Closing connection to -1003 (Router Dev 0) 0x88b9818 m_Socket: -1 <0xb3cc7b90>
05 01/11/08 0:04:33.767 Router::RemoveAndDeleteSocket 0x88b9818 -1003 <0xb3cc7b90>
07 01/11/08 0:04:40.263 Event 4 has no handlers <0x79eabb90>


Thanks in advance,

regards,

Bulek.

PeteK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 408
    • View Profile
Re: Squeezebox not recognized plug'n'play
« Reply #1 on: January 11, 2008, 09:53:14 pm »
Is the MAC address within the range specified in the squeezebox template?  If you don't know, use the convert_mac script to verify.  Instructions for using it are here:

http://wiki.linuxmce.org/index.php/CISCO_7970_Orbiter

bulek

  • Administrator
  • wants to work for LinuxMCE
  • *****
  • Posts: 891
  • Living with LMCE
    • View Profile
Re: Squeezebox not recognized plug'n'play
« Reply #2 on: January 11, 2008, 10:01:57 pm »
Hi,

thanks for info... I had just the same thought and found out that MAC range in template was too narrow. Have proposed fix in mantis thread...

Thanks for help,

regards,

Bulek.
Thanks in advance,

regards,

Bulek.

PeteK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 408
    • View Profile
Re: Squeezebox not recognized plug'n'play
« Reply #3 on: January 11, 2008, 11:32:36 pm »
Good news!