Author Topic: .mkv detection in 0710 beta  (Read 1917 times)

Saegrov

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
.mkv detection in 0710 beta
« on: January 08, 2008, 03:21:42 pm »
I think i read somewhere that 0710 will support .mkv files, but i can't get it working. Maybe the support isn't added in the beta?

Also, what is the best way to get avi/mpeg/mkv/whatever_media_file from CD to a harddrive?
What i've tried is to cp the files from the CD to /home/public/data/video/someFolder and then running the /usr/pluto/bin/UpdateMedia (correct me if the paths are wrong) and it works for avi and mpeg atleast. However if i run the script, all the wizard (the lady with the accent) videos are added under video as well which is kinda annoying (it was like this for both 0704 and 0710).

All help is appreciated :)

-Saegrov

cirion

  • Guru
  • ****
  • Posts: 353
    • View Profile
Re: .mkv detection in 0710 beta
« Reply #1 on: January 08, 2008, 05:04:03 pm »
Yes, 0710 supports .mkv files, but does not find them...

Just enter the LinuxMCE Adminsite -> Files & Media -> Media Files Sync..
Then on the left, select the videos folder and find your folder containing the MKV files.

You have to manually select Type -> LinuxMCE Video File on all .mkv files and after that press Add to database.
(you do not need to press Add to database for every file, only once for after changin type on the last file.)

Now the .mkv files show up in LinuxMCE GUI.
I hope the automagic scanner is updated with more extensions soon.

stiev3

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: .mkv detection in 0710 beta
« Reply #2 on: January 21, 2008, 04:58:23 am »
Late reply, but to permanently add the type, I think these instructions work:
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=3307.msg17474#msg17474

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4444
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: .mkv detection in 0710 beta
« Reply #3 on: January 21, 2008, 11:42:07 am »
Yes, 0710 supports .mkv files, but does not find them...

Just enter the LinuxMCE Adminsite -> Files & Media -> Media Files Sync..
Then on the left, select the videos folder and find your folder containing the MKV files.

You have to manually select Type -> LinuxMCE Video File on all .mkv files and after that press Add to database.
(you do not need to press Add to database for every file, only once for after changin type on the last file.)

Now the .mkv files show up in LinuxMCE GUI.
I hope the automagic scanner is updated with more extensions soon.


.mkv has been added as a filetype to the DB now so UpdateMedia in the next Beta will automatically find them.

In the meantime you can do the following;

mysql -u root -D pluto_main -N -e "UPDATE MediaType SET Extensions = 'mov,avi,mpeg,mpg,wmv,ts,tp,dvd,vdr,ogm,mkv' WHERE Extensions = 'mov,avi,mpeg,mpg,wmv,ts,tp,dvd,vdr,ogm'"

Login to the console under 0710 and use the line above to add the MKV file type to your system... and its done!
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

lon22

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 85
    • View Profile
Re: .mkv detection in 0710 beta
« Reply #4 on: January 22, 2008, 07:37:12 pm »
Yes, I can confirm that 0710b3 detects .mkv files and that they are playable on Xine.

colinjones

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 3003
    • View Profile
Re: .mkv detection in 0710 beta
« Reply #5 on: January 23, 2008, 01:12:36 am »
Does anybody know if codecs for WMV HD Advanced Profile are going to be added? I believe that the Main Profile may already be supported, but it seems AP is not - when I try to play one, it just goes black, the counter ticks over, but nothing happens. And then the Orbiter starts to crash(?), becomes unresponsive and strange behaviour at any rate!