Author Topic: Anybody using NVidia Geforce TI 4200  (Read 830 times)

valent

  • Guru
  • ****
  • Posts: 381
    • View Profile
    • /kernel_reloaded/
Anybody using NVidia Geforce TI 4200
« on: November 25, 2008, 12:07:07 am »
Please tell me how you made Nvidia GeForce 4200 Ti to work because I'm having issues using this graphic card :(
I install latest nvidia drivers and switch from "nv" to "nvidia" driver and then X fails to start :(

I have LCD 1280x1024 display. Here is my xorg.conf - http://fpaste.org/paste/768

Any help is appreciated.

Cheers,
Valent.
LinuxMCE - If it was easy, everybody would be doing it!!
My setup - http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Valent

patmankn

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Anybody using NVidia Geforce TI 4200
« Reply #1 on: November 25, 2008, 02:52:21 am »
Valent,

which driver did you install?
I have a Geforce 4200TI running on my MD. Thats good enough for UI1, video & Co.

I had to edit the xorg.conf and use nv as a driver.
After the avwizard and sara showed up, i could ssh into my MD without a password. Then i copied the Nvdia driver tp my MD, and follow the how To to install a video driver on a MD with telinit 1 in the ssh shell and install the driver locally.
Nvidias 96.43.07 worked out for me and i can run my MD @ 1600x1200.

Patrick
Hybrid: MSI MS-7329,Nvidia 6150 onboard,AMD BE-2400,2gb RAM,Sharp Aqous LE 37X20E via MD Zotoc Ion Synergy,Terratec 1200 & Cinergy DT USB Diversity DVB-T, KNC ONE TV-Station DVB-C,WebDT366,Fiire Chief http://wiki.linuxmce.com/index.php/User:Patmankn

valent

  • Guru
  • ****
  • Posts: 381
    • View Profile
    • /kernel_reloaded/
Re: Anybody using NVidia Geforce TI 4200
« Reply #2 on: November 25, 2008, 07:36:35 am »
Thank you for your reply,
I installed NVIDIA-Linux-x86-96.43.07-pkg1.run package with nvidia 96.43.07 driver. But X fails to start when I edit my xorg.conf and put nvidia instead of nv driver.

Could you please share your xorg.conf and even if possible add an entry in wiki pages that this card works with UI2 - that would be very helpful. If I got it working I'll put on wiki makes a mini howto.

Cheers from Croatia,
Valent.
LinuxMCE - If it was easy, everybody would be doing it!!
My setup - http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Valent

colinjones

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 3003
    • View Profile
Re: Anybody using NVidia Geforce TI 4200
« Reply #3 on: November 25, 2008, 07:51:48 pm »
You need to start by reviewing the /var/log/Xorg.0.log file to find out why X s failing...

patmankn

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Anybody using NVidia Geforce TI 4200
« Reply #4 on: November 25, 2008, 09:30:56 pm »
here is my xorg.conf ...
Code: [Select]
Section "ServerLayout"
Identifier "XFree86 Configured"
Screen  0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath "/usr/lib/xorg/modules"
FontPath "/usr/share/fonts/X11"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "record"
Load "xtrap"
Load "speedo"
Load "type1"
Load "glx"
Load "int10"
Load "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "keyboard"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbVariant" "basic"
Option "XkbModel" "pc105"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown Monitor Vendor"
ModelName "Unknown Monitor Model"
Modeline "1024x768" 60.80 1024 1056 1128 1272 768 768 770 796
HorizSync 20-500
VertRefresh 59-61
EndSection

Section "Device"
### Available Driver options are:-
### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
### [arg]: arg optional
#Option "NoAccel" # [<bool>]
#Option "SWcursor" # [<bool>]
#Option "ColorKey" # <i>
#Option "CacheLines" # <i>
#Option "Dac6Bit" # [<bool>]
#Option "DRI" # [<bool>]
#Option "NoDDC" # [<bool>]
#Option "ShowCache" # [<bool>]
#Option "XvMCSurfaces" # <i>
Identifier "Card0"
Driver "vesa"
VendorName "Unknown Vendor Name"
BoardName "Unknown Board Name"
Option "LinearAlloc" "16384"
#BusID "PCI:0:2:0"
# Option "NoDDC" "true"
Option "XvmcUsesTextures" "true"
Option "renderAccel" "true"
Option "NoDDCValue"
Option "UseEDID" "false"
Option "ExactModeTimingsDVI" "true"
Option "NoLogo" "true"
Option "NoBandWidthTest" "true"
Option "ModeValidation" "NoDFPNativeResolutionCheck, NoEdidMaxPClkCheck, NoMaxPClkCheck, AllowInterlacedModes, AllowNon60HzDFPModes"
Option "DynamicTwinView" "false"
Option "UseEvents" "true"
Option "AllowGLXWithComposite" "true"
Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
Option "ConnectedMonitor" "DFP"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Modes "1024x768"
Virtual 1024 768
EndSubSection
Option "XvmcUsesTextures" "true"
Option "renderAccel" "true"
Option "NoDDCValue"
Option "UseEDID" "false"
Option "ExactModeTimingsDVI" "true"
Option "NoLogo" "true"
Option "NoBandWidthTest" "true"
Option "ModeValidation" "NoDFPNativeResolutionCheck, NoEdidMaxPClkCheck, NoMaxPClkCheck, AllowInterlacedModes, AllowNon60HzDFPModes"
Option "DynamicTwinView" "false"
Option "UseEvents" "true"
Option "AllowGLXWithComposite" "true"
Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
Option "TVStandard" "1024x768"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AllowMouseOpenFail" "true"
Option "BlankTime" "0"
Option "StandbyTime" "0"
Option "SuspendTime" "0"
Option "OffTime" "0"
Option "AIGLX" "Off"
EndSection
Section "Extensions"
Option "Composite" "false"
Option "RENDER" "true"
EndSection

Patrick
« Last Edit: January 04, 2010, 11:58:06 pm by patmankn »
Hybrid: MSI MS-7329,Nvidia 6150 onboard,AMD BE-2400,2gb RAM,Sharp Aqous LE 37X20E via MD Zotoc Ion Synergy,Terratec 1200 & Cinergy DT USB Diversity DVB-T, KNC ONE TV-Station DVB-C,WebDT366,Fiire Chief http://wiki.linuxmce.com/index.php/User:Patmankn