Author Topic: Problem "keeping" my mounted folders  (Read 1661 times)

Andreaz

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 26
    • View Profile
Problem "keeping" my mounted folders
« on: May 09, 2007, 05:52:46 pm »
The box finds my other computers (both Fedora C6, samba ) and their shares. Also adds all media to database. Can play mediafiles. Then, after a while. The get unmouted. dmesg say:
[17179867.436000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17179867.556000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17179867.692000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17179867.788000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17179867.924000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17179868.044000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17179868.176000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17179868.332000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17179868.468000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180015.048000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180015.180000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180015.276000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180015.408000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180015.536000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180015.672000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180015.764000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180015.896000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180016.020000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180016.152000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180016.248000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180016.380000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180195.012000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180195.144000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180195.236000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180195.372000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180195.488000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180195.624000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180195.720000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180195.852000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180195.976000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180196.108000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180196.208000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180196.340000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180374.924000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180375.056000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180375.156000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180375.292000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180375.412000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180375.544000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180375.644000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180375.776000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180375.900000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180376.032000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13
[17180376.132000]  CIFS VFS: Send error in SessSetup = -13
[17180376.264000]  CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -13

Error 13 is Access Denied, right?
Everyone on the subnet have full Access to the shares. No username,password, just subnetcontrol.

If i delete the "Devices" and manualy register them again, the LMCE finds the shares and ask if i want to use them. Sync mediafiles and everything is ok again. For a while........

Andreaz

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Problem "keeping" my mounted folders
« Reply #1 on: May 09, 2007, 06:20:06 pm »
Strange.... Using the console, cd to /mnt/devices. run <b>ls</b> nothing shows up. do a cd to 46 witch is a share on an other computer, i am actualy able to do that. I can list files and even copy them to other locations. do a cd.. and ls and i can see 46!!!
but after a couple of seconds, it's gone again. But when i cd 46 it seems to mount it?

sharlee_angelo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 316
    • View Profile
Re: Problem "keeping" my mounted folders
« Reply #2 on: May 10, 2007, 11:45:29 am »
i saw this error also an it's very strange. i am almost sure that is related to CIFS which is used to mount samba shares. i've made a workaround, using smbfs instead of cifs and creating a init script which mounts the shares at startup, independently by linuxmce.
Read the F****** Logs!!!

bmk789

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
    • Confessions of a Teenage Treehugger
Re: Problem "keeping" my mounted folders
« Reply #3 on: December 01, 2007, 04:01:03 am »
I'm experiencing the same problem in 0704, only with a -6 instead of -13.  Any idea what this error means?

bulek

  • Administrator
  • wants to work for LinuxMCE
  • *****
  • Posts: 890
  • Living with LMCE
    • View Profile
Re: Problem "keeping" my mounted folders
« Reply #4 on: December 01, 2007, 11:48:29 am »
Please add bug reports, so developers can solve it... It seems nasty problem...

Regards,

Bulek.
Thanks in advance,

regards,

Bulek.

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4437
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Problem "keeping" my mounted folders
« Reply #5 on: December 01, 2007, 11:54:19 am »
Please add bug reports, so developers can solve it... It seems nasty problem...

Regards,

Bulek.


Yep I agree... please post this bug and any others you spot here; http://mantis.linuxmce.org/my_view_page.php
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk