Author Topic: Media Library gone mad!  (Read 980 times)

golgoj4

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1072
  • hrumpf!
    • View Profile
    • La Smarthomes - SoCal smarthome site
Media Library gone mad!
« on: October 27, 2007, 11:40:50 pm »
A little problem I've been having.

I tried to use the automated media cover art feature, but something happened and now it has mis labeled my entire collection. I've just re-installed the entire system (kubutu live cd & 2 install disc process) but the library seems to have not been erased. I suppose i should have re-formatted it as well eh?

Anyways, my question is, where is this media information stored. Someone mentioned that I could access the db locally, but how. Also, it seems to want to overrule me on data after I attempt to fix incorrect information. I can go through a long list and see them back the next day with the incorrect information.

Any Ideas?

Those people who tell you not to take chances, they are all missing what life's all about.

Wiki Hardware Page http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Langstonius

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4360
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Media Library gone mad!
« Reply #1 on: October 28, 2007, 01:57:14 am »
A little problem I've been having.

I tried to use the automated media cover art feature, but something happened and now it has mis labeled my entire collection. I've just re-installed the entire system (kubutu live cd & 2 install disc process) but the library seems to have not been erased. I suppose i should have re-formatted it as well eh?

Anyways, my question is, where is this media information stored. Someone mentioned that I could access the db locally, but how. Also, it seems to want to overrule me on data after I attempt to fix incorrect information. I can go through a long list and see them back the next day with the incorrect information.

Any Ideas?



login to Web Admin and use -> files & Media -> Media Files Sync
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

golgoj4

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1072
  • hrumpf!
    • View Profile
    • La Smarthomes - SoCal smarthome site
Re: Media Library gone mad!
« Reply #2 on: October 28, 2007, 02:00:25 am »
A little problem I've been having.

I tried to use the automated media cover art feature, but something happened and now it has mis labeled my entire collection. I've just re-installed the entire system (kubutu live cd & 2 install disc process) but the library seems to have not been erased. I suppose i should have re-formatted it as well eh?

Anyways, my question is, where is this media information stored. Someone mentioned that I could access the db locally, but how. Also, it seems to want to overrule me on data after I attempt to fix incorrect information. I can go through a long list and see them back the next day with the incorrect information.

Any Ideas?



login to Web Admin and use -> files & Media -> Media Files Sync

Thats how im trying to correct the files in the 1st place. it seems to be overwriting the changes im making via the media files sync.
Those people who tell you not to take chances, they are all missing what life's all about.

Wiki Hardware Page http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Langstonius

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4360
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Media Library gone mad!
« Reply #3 on: October 28, 2007, 02:01:53 am »
A little problem I've been having.

I tried to use the automated media cover art feature, but something happened and now it has mis labeled my entire collection. I've just re-installed the entire system (kubutu live cd & 2 install disc process) but the library seems to have not been erased. I suppose i should have re-formatted it as well eh?

Anyways, my question is, where is this media information stored. Someone mentioned that I could access the db locally, but how. Also, it seems to want to overrule me on data after I attempt to fix incorrect information. I can go through a long list and see them back the next day with the incorrect information.

Any Ideas?



login to Web Admin and use -> files & Media -> Media Files Sync

Thats how im trying to correct the files in the 1st place. it seems to be overwriting the changes im making via the media files sync.

This is not a fix but it should stop UpdateMedia from doing any more damage... in Web Admin - Files & Media -> Media Files Sync use the 'Update Media Daemon' tick box on the left of the screen to turn UpdateMedia off. Now at least you can investigate the problem without more damage occurring.
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

golgoj4

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1072
  • hrumpf!
    • View Profile
    • La Smarthomes - SoCal smarthome site
Re: Media Library gone mad!
« Reply #4 on: October 28, 2007, 10:06:11 pm »
A little problem I've been having.

I tried to use the automated media cover art feature, but something happened and now it has mis labeled my entire collection. I've just re-installed the entire system (kubutu live cd & 2 install disc process) but the library seems to have not been erased. I suppose i should have re-formatted it as well eh?

Anyways, my question is, where is this media information stored. Someone mentioned that I could access the db locally, but how. Also, it seems to want to overrule me on data after I attempt to fix incorrect information. I can go through a long list and see them back the next day with the incorrect information.

Any Ideas?



login to Web Admin and use -> files & Media -> Media Files Sync

Thats how im trying to correct the files in the 1st place. it seems to be overwriting the changes im making via the media files sync.

This is not a fix but it should stop UpdateMedia from doing any more damage... in Web Admin - Files & Media -> Media Files Sync use the 'Update Media Daemon' tick box on the left of the screen to turn UpdateMedia off. Now at least you can investigate the problem without more damage occurring.

Thanks a lot. That suggestion help and now when I put the info in it doesn't overwrite.   ;D Was very frustrated for sure...
Those people who tell you not to take chances, they are all missing what life's all about.

Wiki Hardware Page http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Langstonius