Author Topic: Nvidia 7200GS not recognised  (Read 1141 times)

chrisbirkinshaw

  • Guru
  • ****
  • Posts: 431
    • View Profile
Nvidia 7200GS not recognised
« on: October 10, 2007, 03:06:40 am »
LinuxMCE does not recognise the Nvidia 7200GS card in my diskless MD and when I choose "Geforce of TNT2" on the admin site it stlll loads the vesa driver (and puts "vesa" into xorg.conf and xorg.conf.pbackup.

If I manually modify the config it loads the nvidia driver but the orbiter announces that OpenGL cannot be opened. And the config goes back to vesa after a reboot....

lspci says this:

02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Unknown device 01d3 (rev a1)

and lshwd says this:

02:00.0 VGA compatible controller:  (vesa)


What should I do?

Thanks,

Chris

tekoholic

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Nvidia 7200GS not recognised
« Reply #1 on: October 10, 2007, 03:29:39 am »
I'm not positive, but this seems to be quite similar to another issue of late, that the version of the Nvidia driver bundled with the LMCE system is a bit old, and might not quite support your card yet.  I'm in the same boat, with a Geforce 7300 GT on my LMCE Hybrid, but I got lucky, and the newest Nvidia driver actually loaded after a dozen or so tries...  I imagine, though, that on a diskless, it will only send down the driver that is bundled.  This, of course, is not good news, but I believe I read that it's being worked on.

Hey, at least you can get a diskless MD to boot at all...  I can't seem to get one up to save my life...

Anyhow, good luck on it all!!!