Author Topic: [SOLVED] NVIDIA installation failed  (Read 3433 times)

Zaerc

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 2256
  • Department of Redundancy Department.
    • View Profile
Re: NVIDIA installation failed
« Reply #15 on: September 26, 2007, 11:21:04 am »
You can try rebooting in "rescue mode", just press [Esc] when grub tells you to during the boot and select it from the menu.  I have very limited experience with the nvidia chipsets. 

Could the problem be that the wrong output is selected? See AVWizard in the wiki for details on selecting different outputs, or try connecting a screen to the other outputs.

Speaking of nightmares, try helping people that won't listen...  :'(
"Change is inevitable. Progress is optional."
-- Anonymous


mardoc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: NVIDIA installation failed
« Reply #16 on: September 26, 2007, 12:32:56 pm »
well, it´s a nightmare to install linuxmce with a nvidia-card, where the installation-wizard of linuxmce says, it can handle the newest driver, but with the result of a black screen... but it´s a challenge  ;)
wrong output: at this point, I couldn´t start the av-wizard (black screen) because of the nvidia-issue in the xorg.conf.

I would say, it´s an issue of the driver, not of the output. Because if I install the opensource driver and the basic UI, I can start everything without any issue... but I don´t like the basic UI, when I see, what´s possible with alpha.

never give up: so I´ll try it again.

mardoc
(I always listen to you, believe me!)

teedge77

  • Addicted
  • *
  • Posts: 591
    • View Profile
Re: NVIDIA installation failed
« Reply #17 on: September 26, 2007, 03:38:28 pm »
nvidia installs just fine for me. i did have to use a dvi-vga adapter though.
« Last Edit: September 26, 2007, 03:53:56 pm by teedge77 »
AMD Athlon 64 X2 6000+
Asus M2V Via AM2 ATX
Lite-On LH-20A1S SATA DVD Burner
80GB  SATA-150
EVGA GeForce 7300 GT 512MB DDR2 PCI Express
Sound Blaster Audigy SE
Kingston 2 GB PC6400 DDR2 800MHz
Ultra X-Finity 800-Watt
ZCU000
Cisco 7970
TDM400P

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5501
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: NVIDIA installation failed
« Reply #18 on: September 26, 2007, 03:42:32 pm »
mardoc: install a DVI to VGA adaptor on your DVI port, and connect that way. I'm willing to bet it busts off first time. Please read my other posts on this.

-Thom

mardoc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: NVIDIA installation failed
« Reply #19 on: September 26, 2007, 10:35:38 pm »
Zaerc,
you are right. It was the output (only key 1) & X -configure after installation.
shame on me...
All these tries I always were allmost finished  :-\

thanx to you and respect!  8)

mardoc

Zaerc

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 2256
  • Department of Redundancy Department.
    • View Profile
Re: [SOLVED] NVIDIA installation failed
« Reply #20 on: September 26, 2007, 11:05:16 pm »
You're welcome, I'm glad you got it fixed after all.  I was almost beginning to worry it was a different problem ;)
"Change is inevitable. Progress is optional."
-- Anonymous