Author Topic: Orbiter failed to setup the transparency  (Read 2997 times)

mraxe

  • First post!
  • Posts: 1
    • View Profile
Orbiter failed to setup the transparency
« on: September 18, 2007, 04:51:01 pm »
Hi

I get the following error message after installing the latest linuxmce.
"Orbiter failed to setup the transparency. Please check if the transparency manager is running."

Any solution to this.
All i found by gooling , was some stuff in german.

Thanx for any input

Peter In Sweden

teedge77

  • Addicted
  • *
  • Posts: 591
    • View Profile
AMD Athlon 64 X2 6000+
Asus M2V Via AM2 ATX
Lite-On LH-20A1S SATA DVD Burner
80GB  SATA-150
EVGA GeForce 7300 GT 512MB DDR2 PCI Express
Sound Blaster Audigy SE
Kingston 2 GB PC6400 DDR2 800MHz
Ultra X-Finity 800-Watt
ZCU000
Cisco 7970
TDM400P

lucidus.nox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Orbiter failed to setup the transparency
« Reply #2 on: September 18, 2007, 07:18:16 pm »
Peter--

    What type of video card do you have in the Media Director? When you run 'glxinfo' in a console in KDE what is the output?

RDAC

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: Orbiter failed to setup the transparency
« Reply #3 on: September 19, 2007, 06:17:27 pm »
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1252.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=2444.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1022.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1342.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1376.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1272.0
maybe one of those had a solution or some help.
sometimes searching in here is better than heading straight to google.

None of those really contain any solutions, just people reporting trouble. The only thing I saw in there that looked like advice was one guy installing off of the CDs instead of the DVD.

teedge77

  • Addicted
  • *
  • Posts: 591
    • View Profile
Re: Orbiter failed to setup the transparency
« Reply #4 on: September 19, 2007, 06:35:37 pm »
sorry....i had the same problem when i used the dvd once....i used the cds instead. i had other troubles with the dvd though. it seemed liek every install i did with the dvd had a different problem, so i just gave up.
AMD Athlon 64 X2 6000+
Asus M2V Via AM2 ATX
Lite-On LH-20A1S SATA DVD Burner
80GB  SATA-150
EVGA GeForce 7300 GT 512MB DDR2 PCI Express
Sound Blaster Audigy SE
Kingston 2 GB PC6400 DDR2 800MHz
Ultra X-Finity 800-Watt
ZCU000
Cisco 7970
TDM400P

Zaerc

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 2256
  • Department of Redundancy Department.
    • View Profile
Re: Orbiter failed to setup the transparency
« Reply #5 on: September 19, 2007, 06:38:03 pm »
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1252.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=2444.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1022.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1342.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1376.0
http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=1272.0
maybe one of those had a solution or some help.
sometimes searching in here is better than heading straight to google.

None of those really contain any solutions, just people reporting trouble. The only thing I saw in there that looked like advice was one guy installing off of the CDs instead of the DVD.

At least they're not in german...
"Change is inevitable. Progress is optional."
-- Anonymous


tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5498
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: Orbiter failed to setup the transparency
« Reply #6 on: September 19, 2007, 06:47:27 pm »
More than likely, if you're seeing this, and you have an nvidia card... it means, that for some reason, the nvidia drivers were NOT installed, and everything fell back to "vesa" ... install the NVIDIA vendor drivers as root.

If you're seeing this on another card..more than likely, you will not be able to use UI2 with Alpha Blending..this requires currently an NVIDIA card (or if you have a Fiire station system it will work there too)....

-Thom

teedge77

  • Addicted
  • *
  • Posts: 591
    • View Profile
Re: Orbiter failed to setup the transparency
« Reply #7 on: September 19, 2007, 06:58:41 pm »
oh yeah...you never did say what video card you have....which one is it?
AMD Athlon 64 X2 6000+
Asus M2V Via AM2 ATX
Lite-On LH-20A1S SATA DVD Burner
80GB  SATA-150
EVGA GeForce 7300 GT 512MB DDR2 PCI Express
Sound Blaster Audigy SE
Kingston 2 GB PC6400 DDR2 800MHz
Ultra X-Finity 800-Watt
ZCU000
Cisco 7970
TDM400P