Author Topic: Nova T500 in LMCE  (Read 881 times)

trisc

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 22
    • View Profile
Nova T500 in LMCE
« on: October 10, 2007, 08:26:07 pm »
I've hit a brick wall getting my Nova T500 DVB card to work in LMCE. I've installed the firmware, tested the card and I can watch TV in MPlayer but how can I get LMCE to recognise the card and access its functions?

MythTV sees the card but thats as far as it goes - none of the other functions in Myth Setup seem to work  ???

I see others have managed this so your help and advice is gratefully received.
Asus P5PL2-E ATX
Gigabit Ethernet port
Pentium Dual Core2 1.8GHz
1GB Kingston DDR RAM
Asus EN6200 PCI-E Graphics card
Philips DVD-RW
10/100 NIC WinTV Nova-T500

John@TunerUK

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 37
    • View Profile
Re: Nova T500 in LMCE
« Reply #1 on: October 10, 2007, 11:39:29 pm »
Warning, total Linux NooB, but willing to learn!

trisc

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Nova T500 in LMCE
« Reply #2 on: October 11, 2007, 12:53:24 am »
Thanks, I already followed this to load the firmware. After much faffing about I now got MythTV to scan UK TV Channels - currently in progress and very slooow.. ;)
Asus P5PL2-E ATX
Gigabit Ethernet port
Pentium Dual Core2 1.8GHz
1GB Kingston DDR RAM
Asus EN6200 PCI-E Graphics card
Philips DVD-RW
10/100 NIC WinTV Nova-T500

John@TunerUK

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 37
    • View Profile
Re: Nova T500 in LMCE
« Reply #3 on: October 11, 2007, 01:27:45 am »
Yeah, it does take a while, but once it's done once, you don't need to do it again. The second tuner will just use the same channels if you set the video source to the same :)
Warning, total Linux NooB, but willing to learn!