Author Topic: pvr-350 issues, now with volume and hdhomerun problems  (Read 1228 times)

scrubadub

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
pvr-350 issues, now with volume and hdhomerun problems
« on: September 11, 2007, 12:29:20 am »
I installed 0704 off the individual cd's with the correct kbuntu os. It went ok but it didnt detect my two pvr350 tuners and i dont know how to fix that.

Reading other posts it looks like i should be able to setup a new device template for the 350 but i'm unsure what manufacturer / device category / device template to put in. here's lspci -nn

Code: [Select]
04:02.0 Multimedia video controller [0400]: Internext Compression Inc iTVC15 MPEG-2 Encoder [4444:0803] (rev 01)
04:03.0 Multimedia video controller [0400]: Internext Compression Inc iTVC15 MPEG-2 Encoder [4444:0803] (rev 01)

does the vendor id map to the manufacturer? when i try 4444 i get, Error: the manufacturer does not exist

and they show up ok in /dev...
Code: [Select]
ls -l /dev/video*
crw-rw---- 1 root video 81,  0 2007-09-10 16:30 /dev/video0
crw-rw---- 1 root video 81,  1 2007-09-10 16:30 /dev/video1
crw-rw---- 1 root video 81, 16 2007-09-10 16:30 /dev/video16
crw-rw---- 1 root video 81, 17 2007-09-10 16:30 /dev/video17
crw-rw---- 1 root video 81, 24 2007-09-10 16:30 /dev/video24
crw-rw---- 1 root video 81, 25 2007-09-10 16:30 /dev/video25
crw-rw---- 1 root video 81, 32 2007-09-10 16:30 /dev/video32
crw-rw---- 1 root video 81, 33 2007-09-10 16:30 /dev/video33
crw-rw---- 1 root video 81, 48 2007-09-10 16:30 /dev/video48
crw-rw---- 1 root video 81, 49 2007-09-10 16:30 /dev/video49

so... do i make a new tempalte? If so where can i get the manufacturer / device category / device template?
« Last Edit: September 11, 2007, 05:07:35 pm by scrubadub »

scrubadub

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: pvr-350 issues
« Reply #1 on: September 11, 2007, 05:00:42 pm »
Looking at the plug and play section of the device template i tried to add my own vender/model ID, but that string (44440803) is only half the length of the one included with the pvr-250 template? Where to the extra 8 numbers come from?

I also have an HD Homerun that I added from the device template. I put in the IP address and mac address for the device and each tuner, but whenever i launch mythtv it just complains (every 4 seconds) that all my tuners are used. Any suggestions? Do I need anything else configured like device pipes?

I've ripped a DVD (after disconnecting my cd rom drive) and I've noticed that the volume controls have no effect. I'm using speakers directly connected to the computer.

scrubadub

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: pvr-350 issues, now with volume and hdhomerun problems
« Reply #2 on: September 11, 2007, 07:07:25 pm »
I've also just ran mythtv-setup (with a few problems cause the backend auto-restarts and that needs to be stopped to setup tuners). Anyway mythtv can see the tuners and i set them up through mythtv, yet when i go into mythtv it still says there arent any tuners available (and no tuners are doing anything).

so now i'm really out of ideas... someone must've got 350's working or hdhomeruns since there is a template for it.