Author Topic: Sony VAIO XL1B3 Jukebox failure  (Read 1284 times)

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5498
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Sony VAIO XL1B3 Jukebox failure
« on: September 10, 2007, 06:51:43 am »
My Jukebox has spontaneously decided that the optical drive will no longer respond to commands at all. The changer element still works, but the Powerfile_C200 driver gets confused because it can't find the data drive attached to the changer.... The drive, curiously, is not showing up in /proc/scsi/scsi after successive reboots, and power-offs of both the media director it is attached to, or to the changer itself.

Interestingly enough, my backup XL1B3 unit seems to work fine, it detected it and started using it without a problem.. Is there any way to jog the optical drive, to reset it? any tricks anyone knows? argggg this is just not my night at all. :-(

-Thom

1audio

  • Addicted
  • *
  • Posts: 552
    • View Profile
Re: Sony VAIO XL1B3 Jukebox failure
« Reply #1 on: September 10, 2007, 08:40:28 am »
Given how expensive those are (especially the powerfile versions) they are remarkably flakey. I went through three dual drive units that became parts machines to make one working one. You might check the internal cables. There are lots of them.
Fortunately Sony is selling them for $200 on the web site.

schaferj

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 133
    • View Profile
Re: Sony VAIO XL1B3 Jukebox failure
« Reply #2 on: September 15, 2007, 01:25:06 am »
Thom,

There's a weath of knowledge on the "Unofficial VGP-XL1B2 Thread"
including - "Alignment issues with VGP-XL1B - how to fix" at:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=10415037#post10415037

I have had issues with the jukebox, but it now seems to be working.

joseph

colinjones

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 3003
    • View Profile
Re: Sony VAIO XL1B3 Jukebox failure
« Reply #3 on: October 08, 2008, 11:57:07 pm »
Thom - did you ever get your Powerfile working again? And how have you found it since?