Author Topic: Media files  (Read 1375 times)

dolled

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Media files
« on: July 28, 2007, 06:38:33 pm »
Hi

I've installed the RC1 successfully. I am not going to have my media on the LinuxMCE.(all media is on a server). How can I mount/specify where all my media is in LinuxMCE? (all media is on a Windows 2003 server)

dolled

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Update: Media files
« Reply #1 on: July 28, 2007, 08:00:42 pm »
I've got it mount with the mount -t cifs command :). But: How long does it take for the LCE to find the movies or better: Can I trigger a scan so it finds all the media at once?

Zaerc

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 2256
  • Department of Redundancy Department.
    • View Profile
Re: Media files
« Reply #2 on: July 28, 2007, 08:41:05 pm »
If you have set up your LMCE machine (core or hybrid) to be the main DHCP server on your network and have the windows machine obtain it's network settings automaticly then it should get detected by LMCE which will ask you what to do with each share.  Depending on the choices you make you might have to move the actual files around a bit.

This is my understanding of how it's supposed to work, I could be wrong. 
"Change is inevitable. Progress is optional."
-- Anonymous


cckrobinson

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 124
    • View Profile
Re: Media files
« Reply #3 on: July 29, 2007, 05:42:05 am »
Take a look at this howto:
http://wiki.linuxmce.com/index.php/Howto:_Using_Network_Shares

Zaerc is correct that if your Windows box is on the internal network then LMCE will automatically detect it.  If you server isn't on the internal network then you can manually add it using the Howto above.


gazlang

  • Guru
  • ****
  • Posts: 210
    • View Profile
Re: Media files
« Reply #4 on: July 30, 2007, 11:04:31 am »
Hi,

Sorry for hi-jacking this thread with my own question, but it is related.

I have just one media center in my network, however before installing LMCE I partitioned my large disc so that the LMCE could be changed in the future without wiping my media.

I want LMCE to automatically save media to the media partition not the small LMCE installation partition (default).

How do I specify the save directory??

Cheers
AMD Athlon 5800+ X2
Asus M2N-SLI-Deluxe
2x Corsair XMS6400 DDR2 512mb
Samsung 400GB SATA + 500GB SATA
nVidia GeForce 7300GT
Hauppauge Nova-T 500
Hauppauge PVR-500
Thermaltake low-noise 450w PSU
Thermaltake Bach Case w/ imon vfd
Fiire Remote
UIRT

Zaerc

  • Alumni
  • LinuxMCE God
  • *
  • Posts: 2256
  • Department of Redundancy Department.
    • View Profile
Re: Media files
« Reply #5 on: July 30, 2007, 04:02:27 pm »
I'm just guessing here, but I suspect you could just remove the corresponding device (like "Internal HDD/CORE (...)") from the core, that way it should never be used for storing media.
"Change is inevitable. Progress is optional."
-- Anonymous