Author Topic: desktop icon wont run  (Read 1885 times)

audioillity

  • First post!
  • Posts: 1
    • View Profile
desktop icon wont run
« on: May 26, 2007, 10:05:02 pm »
hi

after the install (with package install) and i try and run the icon from the desktop, i get an eggtimer
but nothing happens.  (i do see a thing trying to load an admin screen) but that closes down.

any ideas?



isesoteric

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: desktop icon wont run
« Reply #1 on: May 27, 2007, 08:11:24 pm »
I am having the same issues.  looking at the properties of the file it doesnt say that it is executable.  I cant change the permissions on the file because I am not the owner of the file. 

isesoteric

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: desktop icon wont run
« Reply #2 on: May 27, 2007, 10:32:12 pm »
Ok, well i messed up.  I installed the ubuntu, as per the instructions, I didnt realize that it needed kubuntu.  I am downloading the ISO for Kubuntu now, I will keep you updated.

Rug

  • First post!
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: desktop icon wont run
« Reply #3 on: May 28, 2007, 01:04:09 am »
Try running it from the command-line:
rug@htpc:~/Desktop$ sh mce-installer.desktop 

This is what i get as an output:

mce-installer.desktop: 1: [Desktop: not found
mce-installer.desktop: 4: Linux: not found
mce-installer.desktop: 5: Linux: not found
mce-installer.desktop: 11: Application: not found
mce-installer.desktop: 11: Audio: not found
mce-installer.desktop: 11: Music: not found
mce-installer.desktop: 11: Player: not found
mce-installer.desktop: 11: AudioVideo: not found
mce-installer.desktop: 11: X-Ximian-Main: not found
mce-installer.desktop: 11: X-Novell-Main: not found
mce-installer.desktop: 11: X-Red-Hat-Base: not found


isesoteric

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: desktop icon wont run
« Reply #4 on: May 28, 2007, 05:55:02 am »
ok got Kubuntu in and running. I downloaded the installer package, after I installed, the install linux mce icon still wouldnt work, even tried a reboot and still nothing.  I ran it from the command line and it said that it needed gksu installed.  I installed that, and still get nothing when I click the Icon from the command line  this is the message that I get.

test@test-desktop:~$ gksu /usr/share/mce-installer/mce-installer.sh
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 167
  Major opcode:  144
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 167
  Major opcode:  144
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
test@test-desktop:~$

I am also using the latest version of Kubuntu.  any help would be greatly appreciated.

Juliet Smith

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile

isesoteric

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: desktop icon wont run
« Reply #6 on: May 29, 2007, 01:48:55 am »
Thanks for the link.  I did the stuff recommended in that thread, and still get nothing, I click on the install icon, it asks for the password but then i get nothing.  I used Kate to edit the file instead of VI, and actually forgot what permissions the file had before so I gave everyone RWX on it, would that cause any problems?

isesoteric

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: desktop icon wont run
« Reply #7 on: May 29, 2007, 01:56:57 am »
Also I reinstalled the package file from the site after I edited the xorg.conf file.  and when I run it from the command line I still get nothing.

Kingsize

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: desktop icon wont run
« Reply #8 on: June 01, 2007, 01:15:21 am »
Iv got the same problem, Any one elce found this and if so PLEASE PLEASE help.
That and i think you should know i realy dont have much of a qule about linux so if any one who dose know what to do and is willing to help. Your talking to a thick o

Kingsize

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: desktop icon wont run
« Reply #9 on: June 02, 2007, 02:05:36 am »
Dear one and all i belive iv found the ans. After about my 99th time of trying to get MCE to install, i was nearly reddy to give up when i though hold on. Im using the most upto date vertion from the ubuntu site. Needs to be the 6.10 one found on the mirrors here
newbielink:http://mirrors.kernel.org/ubuntu-releases/6.10/ubuntu-6.10-desktop-i386.iso [nonactive]. You just got to put up with the crap download speed of around 512k a sec so good luck one and all may the pengin be with u

(oh and before you ask yes it works YAY)

MasterC

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: desktop icon wont run
« Reply #10 on: June 02, 2007, 02:13:31 am »
The best I can say is "Works for me".

I followed the instructions exactly and didn't have to modify permissions on the script or anything.  Just clicked the icon, waited an extraordinary amount of time and eventually it started.

-Chad