Author Topic: libjack0.100.0-0 is not available  (Read 918 times)

stevene

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
libjack0.100.0-0 is not available
« on: March 30, 2007, 08:45:43 am »
Trying to install Linuxmce on a fresh install of Ubuntu 6.10, to which I have already done an apt-get update, and I get the following in the LMCE installer log

Code: [Select]
The following packages have unmet dependencies:
  pluto-dcerouter: PreDepends: mythtv-backend but it is not going to be installed
                   PreDepends: mythtv-backend but it is not going to be installed
E: Broken packages

Trying to to apt-get install mythtv-backend, results in

Code: [Select]
$ sudo apt-get install mythtv-backend
Password:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.

Since you only requested a single operation it is extremely likely that
the package is simply not installable and a bug report against
that package should be filed.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
  mythtv-backend: Depends: libjack0.100.0-0 (>= 0.101.1) but it is not installable
                  Depends: libmyth-0.20 but it is not going to be installed
E: Broken packages

If I try to install libmyth it complains about libjack not being installable, libjack in turn....

Code: [Select]
sudo apt-get install libjack0.100.0-0
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Package libjack0.100.0-0 is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
E: Package libjack0.100.0-0 has no installation candidate

So, obviously I am missing the appropriate repository to install libjack from. Anyone got any ideas which one I'm supposed to have? /etc/apt/sources.list follows

Code: [Select]
# Pluto sources - start
deb file:/usr/pluto/deb-cache/ ./
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu edgy main restricted multiverse universe
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu edgy-security main restricted multiverse universe
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu edgy-updates main restricted multiverse universe
deb http://linuxmce.com/ubuntu ./
#deb http://10.0.0.82/ ./
# Pluto sources - end


Thanks


UPDATE ----


Just did a clean reinstall from the Ubuntu 6.10 CD, this time not doing an apt-get update, and still get exactly the same results on the Linux MCE install.


UPDATE ---

Never mind. I removed an extra Netgear gigabit NIC and some multi channel video capture cards I had for doing security cameras at some point in the future and the install worked. I guess it was the capture cards, seems strange that they could cause a failure to find a package but I'll look into that at some later date. New thread started for my next problem!
« Last Edit: April 04, 2007, 10:52:26 am by stevene »

domotiqa.com

  • Guru
  • ****
  • Posts: 206
    • View Profile
    • home automation
Re: libjack0.100.0-0 is not available
« Reply #1 on: May 10, 2007, 11:31:00 am »
Hello,
I've got the same problem and I have two video cards installed:
- pctv dual sat pinnacle
- all in one radeon ati

I readed somewhere that you need to unplug the tv card before installing !!!!

Is there any other solution ????
Thank
http://www.domotiqa.com - home automation

domotiqa.com

  • Guru
  • ****
  • Posts: 206
    • View Profile
    • home automation
Re: libjack0.100.0-0 is not available
« Reply #2 on: May 15, 2007, 09:43:40 am »
I tried two solutions:

1/ So I try to install the libjack package until I solve dependencie
libasound2 (>> 1.0.12)
libc6 (>= 2.5-0ubuntu1)
libfreebob0 (>= 1.0.0)

but failed with libfreebob0. libc6 make crash some dependencies with openoffice... then unable to recover it !!! So give up to make it work.

2/ unplug tunner card and capture card, install, then mce installer crash again will look why, but I ask my self if it's not because I'm not connected to internet, maybe live update make it better working!!! Is there a storage area where the package are up-to-date and where I can download  them, in order to make it work offline ???
http://www.domotiqa.com - home automation