Author Topic: Upgrading from 10.04 to 16.04  (Read 1610 times)

ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 299
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #15 on: August 23, 2017, 12:27:33 am »
I made a mistake... it is actually nvidia 304.135 (not 302)

When my MD was doing this, I was watching the dmesg log (on my core) at the file  /usr/pluto/diskless/35/var/log and saw that there were messages stating that no NVIDIA card was found supported by the driver (340 and 352)
in nvidia-install.sh there is this
Code: [Select]
case " $Driver_Current_Supported " in *" $PCI_Id "*)
                case $(lsb_release -cs) in
                        precise)
                                echo "nvidia-340"       ;;
                        trusty)
                                echo "nvidia-352"       ;;
                        xenial)
                                echo "nvidia-361"       ;;
                esac
                return 1
and there is
Code: [Select]
        case $(lsb_release -cs) in
                precise)
                        echo "nvidia-340"
                        return 1
                        ;;
                trusty)
                        echo "nvidia-352"
                        return 1
                        ;;
                xenial)
                        echo "nvidia-361"
                        return 1
                        ;;
        esac
 

I changed them all to "nvidia-304" in the nvidia-install.sh that was in  /usr/pluto/diskless/35/usr/pluto/bin/ directory (for my media director device 35...yours may be different if MD).   You should also be able to edit this file on the core /usr/pluto/bin/nvidia-install.sh


If I remember, it wasnt until i modified /etc/pluto.conf and changed either 'firstboot' or 'avwizarddone' values (or both) to get it to re-install the correct nvidia-304 driver.

pw44

  • Addicted
  • *
  • Posts: 665
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #16 on: August 23, 2017, 02:18:23 pm »
yes, i did it also, trying 304 and 340. did not work.

is nvidia-install.sh really necessary if a nvidia driver is already installed and working (lightdm)?


ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 299
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #17 on: August 24, 2017, 01:37:41 am »
One of the programmers would know that answer.  I know it gets called to run in certain conditions.

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


pw44

  • Addicted
  • *
  • Posts: 665
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #18 on: August 27, 2017, 01:18:44 am »
well, i could not find the way to install it..... :-[

it simply does not start avwizard. it loops from mouse pointer to black screen with 0 on the toop left corner.

tried 304, 340, nothing works.

ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 299
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #19 on: August 27, 2017, 10:51:08 pm »
Did you edit nvidis-install.sh?  Or temporarily rename it?  It's set to run automatically and can reinstall over the other nvidia driver.  You can also switch to another terminal and observe log messages...that is how I determined that my card was not supported by the drivers Tgat nvidia-instsll.sh was installing.

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


pw44

  • Addicted
  • *
  • Posts: 665
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #20 on: August 29, 2017, 09:24:33 pm »
yes, i did edit nvidia-install.sh and did not work. Did also rename it, and created a nvidia-install.sh with "exit 0". did not work either.

purchased a nvidia 6800 and as soon i receive it will try again.

ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 299
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #21 on: August 29, 2017, 11:21:46 pm »
Strange indeed.  My core has older nvidia card that only works with 304 driver.  My MD in living room has a card that will only go as high as 340 driver.  Editing nvidia-install.sh has always worked for my situation..  trying other card may resolve your issue

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


maverick0815

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 843
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #22 on: September 01, 2017, 07:33:55 pm »
I have quite a similiar experience....fresh install of 14.04. i tried the last image as well as net install. Its booting...displays 0 in the top left, goes blank, reboots. All of this continuously. The graphicscard in this case is a cheap gt710.

ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 299
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #23 on: September 04, 2017, 02:50:45 pm »
I have quite a similiar experience....fresh install of 14.04. i tried the last image as well as net install. Its booting...displays 0 in the top left, goes blank, reboots. All of this continuously. The graphicscard in this case is a cheap gt710.
Along with modifying nvidia-install.sh, delete  /etc/X11/xorg.conf file AND in /etc/pluto.conf, change Firstboot = false to Firstboot = true...and then reboot

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1721
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #24 on: September 06, 2017, 07:15:44 pm »
If we can get the PCI id's of the cards in question then lmce can automatically choose the correct driver.

`lspci -nn | grep VGA`

I think that gives what we need.

J.

ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 299
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #25 on: September 08, 2017, 02:43:17 am »
here you go Phenigma:

my CORE (that will only run driver up to version 304.135)
Code: [Select]
00:18:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation G71 [GeForce 7950 GT] [10de:0295] (rev a1)
my MD (that will only run driver up to version 340.102):
Code: [Select]
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GF116 [GeForce GTX 550 Ti] [10de:1244] (rev a1)

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1721
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #26 on: September 08, 2017, 05:52:57 pm »
Could I get you to create an Issue in GitLab at https://git.linuxmce.org/ so we can track this and not lose it?

Thanks!

J.

ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 299
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #27 on: September 09, 2017, 12:55:03 am »
 Issue #2793

pw44

  • Addicted
  • *
  • Posts: 665
    • View Profile
Re: Upgrading from 10.04 to 16.04
« Reply #28 on: September 11, 2017, 09:05:18 pm »
tried with nvidia 6800. same issue.