Author Topic: update problems/mistakes made(solved)  (Read 1072 times)

S4Howie

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 25
    • View Profile
update problems/mistakes made(solved)
« on: March 09, 2017, 05:10:55 am »
In a nighly crazyness i acidently applied the LTS security updates on 1 MD.It told me Warning i should apply security updates to my hardware stack to get LTS support.But now this MD is somekind of broken. If i want to boot up it loads the vmlinuz but then it
stoping and telling me Could not find ramdisk image;   XX/initrd.img

If i look into the tftp folder the symlinks are there for initrd.img. I tried to copy the symlinks from a folder of another MD then the broken MD boots up but its then updating itself again and rebooting and then again telling Could not find ramdisk image;   XX/initrd.img

so i went into LinuxMCE admin to MD Section and rebuild the image. The rebuild MD boots up but its then updating itself again and rebooting and then again telling Could not find ramdisk image;   XX/initrd.img

I even deleted the MD,setup a new with all new Device names. It boots up applying itself updates reboots and same again Could not find ramdisk image;   XX/initrd.img.

Is there a way to get it back normal?Why even after delete and new setup it seems to apply the security updates?How can i stop that now?And just let it do the normal updates when i setup a new 1 or rebuild the image?I hope there is a way.

Thanks so far
« Last Edit: March 13, 2017, 09:11:54 pm by S4Howie »

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1721
    • View Profile
Re: update problems/mistakes made
« Reply #1 on: March 09, 2017, 05:19:36 am »
What version of lmce are you running and please post the contents of your pluto.conf file.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk


posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3618
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: update problems/mistakes made
« Reply #2 on: March 09, 2017, 06:43:54 am »
I had issues with the LTS stack as well. It was caused by the newer initrd images being larger than 32M, which causes issues with tftp. To fix it, I switched back to the old initrd and vmlinuz.

kernel upgrade brought me initrd.img-4.4.0-62-generic, now I am back at initrd.img-3.16.0-77-generic - same for the vmlinuz.

That fix helped me, but is just a band aid.

S4Howie

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: update problems/mistakes made
« Reply #3 on: March 09, 2017, 09:26:20 pm »
Thanks for the fast awnsers.

@phenigma build is 14.04 Version: 2.0.0.47.201609281853+9638f5bc on the core

   pluto.conf from core is:
   
PK_Device = 1
MySqlDBName = pluto_main
Display = 0
PlutoVersion = 2.0.0.47.201702201459+325cc736
LogLevels = 1,5,7,8
AutostartMedia = 1
AVWizardDone = 1
Bookmark_Media = 4,5
RA_CheckRemotePort = 1
MySqlHost = localhost
MySqlUser = root
MySqlPassword =
DCERouter = localhost
MySqlPort = 3306
DCERouterPort = 3450
Activation_Code = 1111
PK_Installation = 1047743
PK_Users = 1
PK_Distro = 21
UseVideoWizard = 1
AutostartCore = 1
LTS_HES = -lts-utopic
fw_blocklist=0
DisableIPv4Firewall=1
DisableIPv6Firewall=1
AdvancedFirewall=0
Show_all_rules=0
fwVersion=ipv6
FirstBoot = false
TimeZoneSet = 1
DesktopActivated = 1
LastSearchTokenUpdate=1489087065
OfflineMode = false
AVWizardOverride = 0
DVDKeysCache = /home/.dvdcss
AddInternetRadio=0
fwVersion=ipv4
DisableIPv4Firewall=1
DisableIPv6Firewall=0
DisableIPv4Firewall=0
DisableIPv6Firewall=0
DisableIPv4Firewall=1
DisableIPv6Firewall=0
DisableIPv4Firewall=1
DisableIPv6Firewall=1
fwVersion=ipv6
DisableIPv4Firewall=1
DisableIPv6Firewall=0
DisableIPv4Firewall=0
DisableIPv6Firewall=0
fwVersion=ipv4
DisableIPv4Firewall=1
DisableIPv6Firewall=0

@posde Yes excactly the newer init.rd is a bit over 32 MB,looks like you are all right with this.
             But i dont understand how to switch back now?

Thank you

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3618
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: update problems/mistakes made
« Reply #4 on: March 10, 2017, 06:48:08 am »
I just re-linked the older (3.x) init.rd and vmlinuz files and rebooted. And take care not to apt-get autoremove them ;)

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3618
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: update problems/mistakes made
« Reply #5 on: March 10, 2017, 06:50:23 am »
Maybe running
Code: [Select]
apt-get install --reinstall linux-image-3.16.0-77-generic
on your MD will fix the issue for you.

S4Howie

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: update problems/mistakes made(solved)
« Reply #6 on: March 12, 2017, 10:32:10 pm »
posde that worked!!
Since i had deleted the MD i need to do following:

Step1: Setup new md,reload the core,let the md boot and update and reboot till its stuck in tftp boot then power off
Step2: re-link the older (3.x) init.rd and vmlinuz files and reboot
Step3: MD comes up again but shows no picture
Step4: apt-get install --reinstall linux-image-3.16.0-77-generic over core console and reboot
Step5: having a lot of joy seeing the MD boot again over pxe(but no picture no xserver)
Step6: since i have a nvidia card installing the latest nvdia package and driver reboot several times
Step7: drink a beer and enjoy your reborn MD with showing picture again

Thank you once again posde,i would be lost without you guys.
awesome work and support,keep LinuxMCE alive pls

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3618
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: update problems/mistakes made
« Reply #7 on: March 13, 2017, 02:55:48 pm »
Glad I could help and things are back to normal. And thanks for the feedback.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5547
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: update problems/mistakes made(solved)
« Reply #8 on: March 13, 2017, 11:50:19 pm »
We are trying as hard as we can to keep LMCE going, there are only a few of us who can work on it in our free time. If you know other interested hackers programmers (changed by posde), it sure would help. :)

-Thom
« Last Edit: March 14, 2017, 02:12:37 pm by posde »

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1721
    • View Profile
Re: update problems/mistakes made(solved)
« Reply #9 on: March 16, 2017, 02:52:54 pm »
If there are problems with the xenial lts stack then it can be set back to wily (or other pre-4.0 kernel) until aftpd can be replaced/upgraded.

J.