Author Topic: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".  (Read 1402 times)

darkwizard864

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 101
    • View Profile
"PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« on: September 01, 2016, 03:27:38 am »
I did lastest update as of 8/31 and now all my mds say "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
and exit out.
were can I look to find why it is doing this before I format hdd and start over

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1721
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #1 on: September 01, 2016, 05:01:24 pm »
There have been no changes to anything in the main repository related to pxe booting.  There are changes coming but they're are not in the main repository yet.  The atftpd server outputs to syslog.

J.

darkwizard864

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 101
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #2 on: September 01, 2016, 05:58:49 pm »
my syslog I did not see any errors with pxe part here is my syslog

darkwizard864

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 101
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #3 on: September 02, 2016, 05:39:35 am »
I can get it to boot default only with http://rom-o-matic.net/gpxe/gpxe-git/gpxe.git/contrib/rom-o-matic/build.php
witch is odd

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1721
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #4 on: September 02, 2016, 07:06:16 pm »
Please post the contents of /etc/dhcp/dhcpd.conf

darkwizard864

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 101
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #5 on: September 02, 2016, 07:26:11 pm »
here it is

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1721
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #6 on: September 02, 2016, 07:45:13 pm »
So you're using the shadow repo, not the main repo.  That's really important information that you should have shared in your initial post.  Koffel you need to provide much better data.

This *could* have something to do with data added to support the raspberry pi pxe boot method and if that's the case it will affect *some* pcs that try to pxe boot.  While I did test that pc based pxe booting works properly, I have a limited amount of hardware to test.

Try replacing /usr/pluto/templates/dhcpd.conf.tmpl with the following: http://paste.ubuntu.com/23124954/ and let me know what happens please.

J.

darkwizard864

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 101
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #7 on: September 02, 2016, 10:14:23 pm »
it seemed to work
thank you phenigma
« Last Edit: September 02, 2016, 10:41:24 pm by darkwizard864 »

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1721
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #8 on: September 02, 2016, 10:15:53 pm »
What did you do with the file?  What did you do after putting it in place?

darkwizard864

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 101
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #9 on: September 02, 2016, 10:43:08 pm »
sorry I ran wrong one
I ran dhcp_config.sh and it seemed to work after that
thank you phenigma

G.I.R.

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #10 on: September 16, 2016, 06:52:03 am »
Hello,

i had the same problem after updating. (Version: 2.0.0.47.201607240235+899786ab)
I also tried the new diskless raspberry pi method before this happened.
So i don`t know what confused my system.

With the provided dhcpd.conf.tmpl and with running  /usr/pluto/bin/DHCP_config.sh, it is working again.

Thanks for the solution!!

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3618
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #11 on: September 16, 2016, 10:48:09 am »
There have been fixes for this in. pluto-bootscript should now be at least 201609 something for precise or trusty.

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1721
    • View Profile
Re: "PXE-E77: Bad or missing discovery server list".
« Reply #12 on: September 16, 2016, 02:22:08 pm »
As posde indicates there is a fix for this in the repository now.  I've tested this now with multiple PCs and PXE booting PCs and RPis should both be working.  Keep in mind that the rpi foundation considers PXE booting to be very much in beta stage.  All said it's working well here.